Followers

Saturday, January 29, 2011

pengalaman mengujakan nk balik rumah|chinese new year edititon

salam..oh dh lame tak update blog!sory la yang tinggal jejak and follow aku tuh..nanti aku follow korang semula yup!
28 hb,jumaat..merupakan hari yang paling penuh dugaan untuk aku balik ke rumah..*dapat cuti raya, kita balik laa..kihkih..the 'sweet journey' nih bermula mase aku turun dari bus kolej kc, k6 and ktdi..mase nih dh bawak beg nk balik rumah ler..mase berhenti tuh, dan2 je bus komuter tuh benti kt belakang..mak aihh..nk turun bus tadi tuh perlu mase sebab amai yang nk turun..aku pulak time tuh nk rushing bagai..aduhh..
dan bus komuter tu berlalu tatkala kaki ku menjejak tanah turun dari bus..cewwah!tapi betol la, aku sempat hulur tangan mase bus komuter tu lalu..
dan luckily, bus tu berhenti..haha!

dan dengan kelajuan sekata, bus itu bergerak ke komuter serdang..dalam pale otak aku nih, duk pkir kalu lambat sampai ke stesen putra, mampuihh aku.. keadaan dalam bus sangat crowded, amai jugak ye balik pagi jumaat?rata-rata orang melayu!hehe..

then bus sampai ke komuter serdang dalam kul 9.00 pagi..aku mula kalut..demm! amai pulak yang beratur beli tiker ktm..aku pun beralih arah ke mesin yang jual tiket ktm tuh..pas 10 minit baru leh beli..huhu!
alangkah terkejut nye aku, bile tengok amai gler kot orang yang tunggu ktm menuju ke rawang..aku tekad, kali nih, asal ktm sampai je, aku nak terus masuk! haha..sangat tinggggi cita-cita!kihkih..

tunggu punye tunggu..ktm tak sampai-sampai!mak aihh, dah kul 9.25 nih..nk g putra amik mase stgh jam jgk! then, tbe2 ade announcement berbunyi macam nih.. "tren ke rawang masih lagi berada di stesen kajang..harap maklum!" 

what?ggrrr~ aku pon dengan penoh cuak, dengan drastik nye kuarkan tiket amik no fon syarikat bus,.haha!very gud decision..hehe..aku tanye tiket kul 11 pg ade lagi tak?haha..
*plan bek punye kalau tertinggal bus!hehe.. "tiket hari ni sume dah abes la dik.."
aiyoo~ aku dengan muke geram (geram kt tren) terus blah dari situ..cari pakcik teksi..deal punye deal, dalam kul 9.37 pagi baru leh bertolak..yang aku tak leh blah tu, driver tu leh lagi cari penumpang laen.. 2 penumpang yang nak gi terminal yang baru tuh..perghh..lagi la cuak haku!hee..

naseb baek la driver tu jenis alim2 & ade sense of humor..tak delah jantung aku ni boleh jatuh..haha..die leh cter pengalaman die g pulau perhentian mase dulu2..die cakap best, sebab ternampak orang puteh telanjang?pakcik?oh tidak dot com..huhu..aku no komen laa..haha..

kul 10 tepat,aku sampai kt putra..pergh, nasib aku baek,bus aku tuh tak sampai lagi..wuu~
bile bus sampai, aku amik beg, nek bus..hehe..
dalam bus,aku exhausted..tido je keje..ngee~ 

Aaa-hepi chinese new year to all my coursemate yang chinese..hikhikhik..nanti jangan lupe bawak limau.. :p

8 klon tripleA:

zulaika hamizi said...

so,i just wish tiket bus for coming back soon to college ta habis lagi laa:D

mizzapple said...

mak oii. susah bebenor blik nek bas nih. keke

yg pling tensen nk kene tnggu lame.

Echin Nadiossa said...

hehehe tak sukaaa bus.btw selamat bercuti! :)

♥ Aisyah Kurtis ♥ said...

hakhakk... dugaan betollllllllll

amier azrul alias said...

zulaikha hamizi: nseb bek tak abes lagi..haha

amier azrul alias said...

mizzapple : erm mcm tu la apple..nk wat cmne, umah jauh
huu~

amier azrul alias said...

echin : npe plak tak sukee?
uhuk!

amier azrul alias said...

♥ Aisyah Kurtis ♥ : dugaan :p
sabo je la..
hiks