Followers

Monday, June 13, 2011

lelaki dan kebolehan memasak

salam everyone..fuhh, bersyukur ke hadrat Ilahi masih dpt hidup di dunia hari ni..bangun-bangun je, mandi dan pergi makan..nasib baik sarapan dah tersedia..hehe! so untung aje my mum yg masak kan..nk harap aku? kebulur 44 hari lah..HAHA!


oh ya, sape laki yg sedang bace nih, pandai masak?fuh! wa salute sama lu la! ini satu kelebihan tahu?sebab nanti isteri korang tak de la pening kepala kalau tinggal korang kt umah sorang-sorang..hee!
tapi sebenarnye kan..tak pelik pon laki pandai masak..sebab??




sebab chef pon ramai laki-laki kan?yess! so adakah lepas ni aku juga akan pandai masak seperti chef? why not? rite? keh keh! *perasan*












pernah dengar orang cakap, pompuan hebat memasak di rumah, lelaki hebat memasak di restoran dan hotel..eh yeke?hua hua!




triple A : erk, goreng ayam dan telur boleh laa..lalalala~ :p



32 klon tripleA:

[k]o{q}i[n] said...

actually, masak memang kje org lelaki, bukan pompuan...

amier azrul alias said...

[k]o{q}i[n]: ohh ek?
huhu
kne blajar nih ;p

aqmalazmi said...

yeahh..betol..laki lagi pandai masak..
HAHAHAHA

cikida said...

ahha,,biarkan die kebulurr..ngee=p

amier azrul alias said...

aqmalazmi: smgt nmpk..
hoho

amier azrul alias said...

cikida: eleh.
x kan punye.
hekhek

efa said...

lelaki skrg dah pandai memasak la ramai ja nanti boleh la try belajar masak nanti leh bantu sikit2 isteri utk masak hehe tak gitu hehehe

amier azrul alias said...

efa: eh mesti la.
hehe ;p

shiema sufian said...

perempuan ade kemahiran semula jadi. ahhaa

amier azrul alias said...

shiema sufian: hiks!
yeke? lol

qila~ said...

lelaki bole ja nak hebat masak kat rumah,tapi tak mau tunjuk kehebatan sbb malas. kot? :p

Fathiah Hamim said...

hmmm maybe laki lebih hebat dalam mencipta new recipe. pompuan pandai memperbaik recipe. entah! :P

Syafrina Utopia said...

lelaki dier xnak tunjuk skill je kan sbb tau ade pompuan kat umah yg leh masak..tp Rin pagi td jd chef utk ayah rin tp kantoi..ns grg ku masinnnn..huwaa failed

amier azrul alias said...

qila~ : hhahahh pernah dgr alasan tuh!
ngee

amier azrul alias said...

fathiah hamim: hehe.
jd sape lg advance?
lol

amier azrul alias said...

syafrina utopia: eh ckp kt ayah.
nasik goreng ikan masin nih.
hehehe

yaya zulkiflei said...

both are same lah . tapii perempuan lagii hebadd ! hehe .

Farhana Jafri said...

hahaha xprnah dgar lagi org ckp cmtu.. tp both sme je.. cuma yg mmbezakan laki ni pemalas.. tu je.. hak3

amier azrul alias said...

yaya zulkiflei : eleh.
laki pon hbt
hoho

amier azrul alias said...

farhana jafri: amboi sdap mulut die ek
kekeke

iday said...

hehe,,nak cari boypren yang pandai masak tp xdpt,,tapi yang past,kebanyakan chef2,,perut ke depan,,hehe,,,

nanad said...

ada org kata air tgn lelaki lebih uhmp~ tapi pape pun tukang masak terhebat adalah mak sendiri..huhu

bunga said...

biasa laki masak sedap sebenarnya..behehe...sbb bunga ngn abg bunga sedap dia masak..tapi masalah laki dia xkan masak lau kita ada..hahaha

Park Min Rin said...

memang betul.. lelaki lebih pandai memasak..hehe

amier azrul alias said...

iday: yeke?
wahh aku skg perut ke dpn ckit jgk nih
kekeke!

amier azrul alias said...

nanad: a'ah
mak sendiri la
best woo!

amier azrul alias said...

bunga: ye tak ye jgk
kihkih

amier azrul alias said...

park min rin: haha
give me 5! ;p

Ash Shikano said...

kalau dapt laki pndai masak memg bonus woo.............,.

p/s : laki nak cari bini pndai masak...pompuan nak cari laki yg boleh jadi imam...adil an...

amier azrul alias said...

ash shikano: a'ah.
adil2!
huhu

aten fadzil :) said...

yeah , pandai masak tape , jangan pandai kompelen je . haha . *err , ta reti sangat masak . :p

akubiomed said...

Banyak rancangan memasak di TV dikemudikan oleh lelaki.