Followers

Sunday, February 6, 2011

tandas awam lelaki : wajarkah ia dilakukan begitu?

salam readers..hari ni dah sampai upm, fuhh!penat den tahu tak..sampai kolej je terus tidur..tak de lah, solat subuh dulu..hehe..okay malam semalam bas yang aku naik tu benti lah kat r&r chendor...aku yang mamai nih, turun lah cari tandas..pas bayar 20sen, masuk lah tandas..


habit aku nih, kalau pergi mane² tandas awam, mesti aku tengok ape yang tertulis kt belakang pintu tandas..haha! bukan ape, aku tak tahu la dengan tandas awam sekarang, busuk & hancing tu satu hal.. + pulak vandalisme kat tandas dengan ayat entah ape² !


iklan kejap,aku takot korang boring bace ayt panjang² :p

 
owkay leh sambung balik..hehe! so aku tengok lah ape yang tertulis kat tandas aku masuk nih..kadang² kelakar pon ade bila bace..kuikui..

ni antara word yg aku sempat snap.hehe



ok, kita lihat ape yang telah di 'vandalisme' kan oleh lelaki ini..
ayat 1st berbunyi '' cute gay boy, 017xxxxx42..ada brand? ''
haha!
relax², jangan emo lagi..
then ape komen pengguna tandas yang len (konpem² la yg masuk before aku dah)
yang maybe membawa masuk pen beliau :p
1st comment : "mari kita berdoa budak ini bertaubat! '' (pergh!tabikk la)
2nd comment : " masuk neraka? '' (bersahaja, tapi penuh makna)
3rd comment : " cute apenyer kalau gay..lancau arr, moga diberi petunjuk!"

haha! aku paling suke komen ketiga, tak tahu lah nape..ayat last tuh memang sentap abes..moga diberi petunjuk..insaf abes..wakaka~
sebenarnya, banyak lagi contengan² pelik pernah aku jumpe, tapi dah lupe sebab dah banyak tempat pergi.. kalu kat tandas pompuan aku tak tahu lah macam mane..kalau diberi chance, nak jugak masuk..hee~


Aaa- tandas awam kat lowyat mahal woo, rm1..hiks~ 


53 klon tripleA:

Wan Zulqhairi said...

motif sempat diorang semua tu smbil berak sambil tulis dan tazkirah si budak gay tu.. haha

Iskandar Shah said...

Tandas KLCC RM2.. Try la masuk. Konpem tak ada contengan! hihihi

Wan Zulqhairi said...

Tandas kt rumah i RM10 hengget. ada brani masok???

amier azrul alias said...

que:ye ke tak?
sampai rm10 baik mkn kepsi
haha

amier azrul alias said...

iskandar shah : mahal jugak tuh!
leh beli air fresh oren tuuu
hehe

Iskandar Shah said...

Kalau nak tahu rumah que kat KLCC.. sekian.. haha

momocici said...

skrg ni xsume free.. msok tndas pon kne byar.. snggit.. no hal.. law ade yg rm2.. haaa.. cm kt toilet 5star pulax.. huhu :P

fyna said...

tandas awam wajib la ada bnda conteng2 ni..nyampah btol

Wan Zulqhairi said...

bukan rumah aku kt KLCC. KLCC tu kt umah aku...hahaa

TiKa LEh said...

haha..mstilah lelaki yg baut tu..hoho

aNa miChEaL said...

haha...yup ayt ke 3 paling mantap seyhh!!

Tieka Nadira said...

ahahaaa.. bagus tol org2 yg reply tu yerk..

zikeryhassan said...

kalau ayat kat tandas pereumpuan mcm ni kot

"cute les girl, 012xxxxx42.. ada brand?


hehe

Ms. Dyla Qistina said...

susah nye nak develop minda2 manusia ke kelas petama nieh. walau pon di tempat educated. kan?

nampaknye kene wat spotcek tiap kali masuk tandas nieh. hehehe :D

mizzapple said...

klo dh nama kaki conteng. kt mana2 pn diorang nak cnteng. ngeee

nyampah!

sicomot-comel said...

hahahha..

klakar nye..
kat jamban pown boleh berdebat..
siyes klakar..

mcm balas SMS tp xgune fon..hahahhahaha

p/s:eh,,amier kat UPM?kos ape eh?

amier azrul alias said...

momocici: a'ah, xde bende free dh..
pyh sgt nk jmpe..

tp klu masuk tandas rm2 tu mmg melampau kot.

amier azrul alias said...

fyna: hehe! mmg menyampah kn..
kalau ayat sejuk je hati bace xpe jgk
haha

amier azrul alias said...

que: nk g la umah kau.
mesti tinggi kan?

hehe

amier azrul alias said...

tika leh : kalau pompuan xde ek?

amier azrul alias said...

ana micheal : mmg mntap abes!
hekhek

amier azrul alias said...

tieka nadira : baguslah masih ade org yg boleh bg nasihat :)

amier azrul alias said...

zikery hassan :wow!
mestilah ade brand!

hee~ :p

amier azrul alias said...

dyla qistina : pasni g la wat spotcek
hehe

amier azrul alias said...

mizzapple : ngee~
nak wat cmne mizzapple oi..
nk tnjuk bakat diorg kot.. :p

amier azrul alias said...

sicomot-comel : hehe..mmg klaka kan?


erm kos statistik, fac sns :)

zati-zt said...

tu pkara bse..
slalu nye toilet ni jd chat room..
bosan2 dlm toilet tu leh bace2..

sicomot-comel said...

my sis pown kat UPM..
kos BEST.
td pg dia baru blek sane..

amier azrul alias said...

zati zt : btol2..klu bosan leh bace..
tu yg lawak tuh
hehe

amier azrul alias said...

sicomot-comel :ek?
egt kn kamu yg upm
haha..

mne blog nye? :p

teenot said...

haha..biasalah remaja zaman sekarang..sosial makin menjadi2..tandas tu asalnye lawa je tapi kalau dah beribu2 org dok conteng sana conteng sini..dengan tak jaga kebersihan tu 1 hal..haish..pelik kn? langsung tak pndg berat hal kebersihan..huhu

KD said...

haha.sangat tak wajar.dorang ni mesti kes takda blog kan untuk conteng conteng :D

KD said...

haha.sangat tak wajar.dorang ni mesti kes takda blog kan untuk conteng conteng :D

princess laila said...

ish3..trok noo..
tp ok lah..ketiga-tiga org y tulis 'comment' tuh ad rase senstif ngn pe y 'dak tuh' tulis~

xpenah pulak msok tndas lowyatt..huhu~mahal noo..

a n a . i z z t y said...

ahaha..mana2 sama je...nak masuk tandas perempuan ke?...sama je kot...xde beza...pernah pergi tandas kat stesen minyak..tandas tu plak jenis share taw..laki pompuan boleh masuk..well..ari tu masuk..perghh..bau satu hal..penuh seyh ayat2 @ iklan kat pintu...siap ada lukis2 lagi..ape la nak jadi..

Rozlin Rafiha said...

ala..npe x tulis no phone gay tu penuh??..hahahk bole call2 sekejap even x sejenis..hahha..bpk gatal kn??..btw,entry sgt best la..love it

little cart00n said...

kalau toilet 20 sen ada lah conteng2..
cuba kat mall, confirm tarak! :)

Ain Zulaikha said...

jangan kata lelaki, perempuan pun sama jugak.. haha tak de kerja kot bila asik duk termenung je.. last2 boring jadi lah hasil kretif dekat toilet tu.. hehehe

rizwan's sweetheart said...

tandas laki ke, tandas pompuan ke... sama jerk... fasiliti berkaitan dengan tandas awam kat Malaysia ni memang worse giler!!!

tol ke toilet lowyatt RM1? Mhlnyer.. xnah lak masuk... aphal yang mahal sgt tu? pasang carpet dalam tandas ke?

Echin Nadiossa said...

masuk tandas yg memahal sure xde conteng.maybe diorang takde belog sebb tu conteng kat situ =.=

amier azrul alias said...

teenot: pelik2..
ish3 :p

amier azrul alias said...

KD: klu blog ade pon, conteng bkn dgn pen pon..
kihkih

amier azrul alias said...

princess laila: yupp, masih ade lagi org yg berfikiran agama..
hehe

amier azrul alias said...

ana izzty: lukis ape?
huhu

amier azrul alias said...

rozlin rafiha: gatal nau ek?!
huu

thanks2 dtg bce :)

amier azrul alias said...

little cartoon: tapi kt mall pon lbey kurang je..
huhu

amier azrul alias said...

ain zulaikha: pompuan pon same eyh?
tak tahu pulak..
hehe

amier azrul alias said...

rizwan's sweetheart: tapi ade jugak la tndas yg bersih dan friendly user.
rase cm nk tido dlm tu pon ade :p

amier azrul alias said...

echin:haha!
bg la blog echin kt diorang.
ngee~

cik Ladies said...

haah , bende gini mmg byk sgt kat tndas . rse nak kikis je .. tp kikis lagi jhanam punye keje kan ? ahak .. nak biarkn , rmai plak yg kreatif kat m'sia niey . aish !

IMANSHAH said...

follow

nuriz said...

ntah2 no telepon sapa la dia pekena tu hehehe

Zitta said...

Tu la, kadang2 sakit ati bca tulisan karut diorang. Cuba la promote dlm paper ke....