Followers

Tuesday, February 8, 2011

kite tahu benda itu, kadang² sukar nak definisikan

hye peeps! hepi tuesday everyone! thanks sebab sudi bace blog picisan nih..ahaks! okay kite layan gambar dulu okeh? amik mood..hehe


waduh!kenangan zaman kecik gua la der.. :p


okeh, ni antara lukisan mahal aku..hiks~








okeh, kita proceed semula dengan tajuk entry kat atas..so agak² dapat agak tak ape yang agak² aku nak tulis ni? *bape banyak agak daa~
perkara ni berlaku mase dalam lecture semalam, lecturer tanye definisi 'random variable'.. dalam statistik memang dah selalu jumpe lah word random variable nih..tapi tak de orang pon dapat jawab..

oleh itu, *chewwah* nak jadikan cerita, si lecturer nih suruh la kuarkan a small piece of paper..die suruh bagi definisi :
motocar
random variable


so bile dah siap sume, lecturer tu kutip then boleh pulak die bace kuat² satu kelas..huu~ yang tak tahan, beliau pergi sebut name..hua3
bile dengar definisi sorang² tuu, abes gelak satu kelas..haha! mane tak nye, macam² jawapan ade.. berikut merupakan definisi motocar yang menarik :p
cube teka kete ape?hehe




" motocar is a vehicle that use four tyres, and use engine to move on the road.."
yela, bunyi macam betol.. tapi tak semestinye...
lecturer: kehkeh!gelak guling² dah.. *tipu je.. kalau macam tu, lori yang ade 4 tayar pon dipanggil kereta la?haha..
students pon tumpang gelak jela..hikhik!
" motocar is a vehicle which needs petrol to move.."
sama jugak, kene kritik jugak kat lecturer tuh! abes tu kalau motorboat yg guna petrol tu we called it motokar lah? :p


hehe..tu belom define random variable lagik, kalau korang dengar konpem tergelak sampai nak tercabut urat usus! *hyperbola sudah..
so konklusi nye?korang paham tak ape yg aku nak sampaikan?huu~
maknenye, tak semua yang kita tahu boleh diungkapkan dengan kata²..hehe~
boley terima la ek konklusi nye..? malas nak pikir dah..kihkih


Aaa- anda mungkin juga meminati klik sini
 Wow! Not only do I get to drink my #MiloFuzeJamPack but Macbook Air as a grand prize? Check it out now!









19 klon tripleA:

yaya ASHRAF said...

haha paham3. betol gak en. ;)

shahsyaz said...

sebenarnya, triple A neh cube nk menyampaikan pada kita bahawa subjek yg die amek tuh memeningkan kepala..


hehehehe

zikeryhassan said...

kadang2 kita pun tak tahu apa yang kita tak tahu.

mizzapple said...

kdng2 apa yg kita belajar tu kita sendiri tak paham. keke

amier azrul alias said...

yaya ashraf: phm?gud2 :)

amier azrul alias said...

shahsyaz:hehehe!
pandai pon..
wakaka!

amier azrul alias said...

zikeryhasan: betol jgk tuu..
hehe

amier azrul alias said...

mizzapple: haha!
tu lagi betol..
ngee~

Echin Nadiossa said...

knpa subjek mcm killer =.=

sTaRLighT said...

hahahaha
mmg btl..
tu pasal kite sniri x tahu ape yg kita tahu..

princess laila said...

haha. mcm2 yer :)

humm.comeynyer tyme kcik! heh2~

miss fatihah said...

phm2..hek kdg2 kn 1 patah bg seribu mksud :P

liyana said...

hahahahha...so jwpn kamoo apa ae?haahaha

Novelgurl said...

Assalamualaikum

haa..random variable .toink3

anamizu said...

arhh penig3..hak3
tapi define motokar tu semart! haha

latest post : |loving-loving ke???|

Yana Rashid said...

sy baru ambik subjek tu last sem.ahaa nway good luck! ;)

spider_gurl86 said...

comeynye awk

touya said...

sila berikan definasi komen ....

Hanim Mahali said...

betol la tu... kadang tu nampak simple tapi sebenarnya kompleks...