Followers

Wednesday, September 28, 2011

tips keselamatan di bilik persalinan

Assalamualaikum kepada readers blog triple A..SHOPPPING merupakan suatu aktiviti yang disukai kan? terutamanya kepada golongan-golongan perempuan..membeli pakaian amatlah disukai perempuan dek kerana di shopping mall banyak terdapat baju yg cantik dan gorgeous yg boleh didapati dengan harga yg berpatutan..okay tak nak cakap byk psl harga baju laki dan perempuan..nak tahu boleh ke entry gua yg ini

tapi awas! tidak semua bilik persalinan (trial room) adalah selamat, terutamanya untuk bilik persalinan wanita..boleh jadi ianya tak selamat ; dilengkapi CCTV di suatu sudut yg sukar dilihat?walau apa pun, tak salah if kita ambil precaution, bukan?


bagaimana nak detect 'hidden camera'?

---> di depan bilik persalinan, keluarkan ur handphone..pastikan handphone boleh membuat panggilan.

---> apabila dah masuk dalam bilik persalinan, try buat satu panggilan.
* if tak dapat buat panggilan, there's a hidden camera! - due to the interference of fiber optic cable during the signal transfer.


source from google


bagaimana nak detect two-ways mirror?

---> 1st, angkat jari telunjuk korang..

---> try sentuh cermin yg ada kat situ..kalau kuku jari anda tidak menyentuh IMEJ kuku jari dalam cermin (if there is a gap between ur fingernail and ur image of the nail), that means, that mirror is GENUINE (not two-way mirror)

--->kalau 'directly touches' on the mirror, then BEWARE! it's a big probability, it's a two-way mirror!

pic from google.
so macam mane? ada berani nk shopping lagi pasni? keh keh! tak salah amik ini sebagai 'precaution' kan? selamat mencuba.


diambil dan diolah dari sini


tripleA : dah lama tak shopping..kekeke!



24 klon tripleA:

amy syahirah said...

akan dipraktikkan setiap kali msok fitting room , terima kasih . Tapi mcm tkot la plak . taknak la msok fitting room selama-lamanya boleh? . itupon berjaga-jaga juga kann ?? heh2 .

amier azrul alias said...

amy syahirah: boleh..
g shopping masuk kedai..
usha2 jap, grab dan bayar.
haha

Heidi Shafiq said...

very useful info bro.. aku dah share kat fb.. :)

amier azrul alias said...

heidi shafiq: hoho thanks bro!

Rtp Farra Arisha said...

it sound menggerunkan..will be more careful after this ;)

amier azrul alias said...

Rtp Farra Arisha: hehe!
take a precaution.

IMANSHAH said...

laki takpe kot..hehe

Az-Zahra Fauzee said...

ahhai, lam fittingroom pn nk skodeng..
nice info btw.. =)

Eazy Izzuddin said...

huiyooo..
boleh cuba ni hehe
xD


Jom Join MyContest =) : Contest Annouced! Mak Aih! Contest Blog Eazy Izzuddin ?!

amier azrul alias said...

imanshah: laki tak pe.
cool
heh!

amier azrul alias said...

az-Zahra Fauzee: hehe!
mana la tahu kann.
tq!

amier azrul alias said...

eazy izzuddin: cuba lah.
haha

azalia hjsalleh said...

x phm! x phm knp mesti na ada cctv then disalah gunakan.

cik AF said...

tips yg pasal make a call tu senang sikit nak detect hidden camera rather than touch2 screen mirror tu. tak yakin sgt. thanks.

Nanie Hussin said...

thank you amier for sharing this! :)

asmiza said...

ohh serious ? baru tau. haha

farhana said...

thnx for the info!

Matahari said...

http://pau-matahari.blogspot.com/ follow sini tau

hanabunga said...

k dah mula takot nak masuk fitting room.senang2 try kat luar aje lah.tak payah sarungkan kat badan.just estimate ja baju tu elok tak dgn kita.hehe

merahitujambu said...

kesian pompuan menjadi mangsa nk g mana2 pon susah..ada je org nk skodeng..=p..thanks share

eddy syrol said...

wah... bagus punya entry... takut lak masuk fitting room.. huhuuhu

singgah sini sat

MISTERI HANS

Eddy Interview Retis: Roxanne

UJANG DAN LISA SURIHANI

Miss Pearlgurl said...

org tu tak sayang nyawa dan teramat-amatlah pengotor :):)

chemay said...

jarang la try baju kat fitting room.
lebih prefer terus beli je.
sebab dah tau size.
hehe
:)

izzana said...

sgt2 berguna x menyesal dtg blog ni.