Followers

Sunday, September 18, 2011

PREVIEW EPL MATCH: manchester united vs chelsea.















assalamualaikum, hye semua! sori, today nak ball-talk, boleh kan dinda?heh! minat bola takk?
harap semua minat ye, including girls sebab pompuan yg minat bola sangat cool..ye tak?hahaha!


jom kita tengok serba sedikit perlawanan 'super sunday' English Premier League (EPL) yang akan diadakan ahad malam (18hb sept 2011) di old trafford.


Manchester united


- sekarang ni rekod tanpa kalah dan tanpa seri dipegang oleh team Man utd..termasuk kemenangan besar terhadap arsenal 8-2 dan bolton 5-0.


- persembahan mereka lebih konsisten bagi setiap perlawanan..yela, menang je asyik-asyik..skor pulak banyak.


- key player : wayne rooney..of course, he is a great player though..boleh dikatakan, if chelsea lawan man u, ade je mamat ni skor..kene pulak, dh dua match die hatrik.


- susah nak mencari kelemahan team ini, sebab they are like a perfect team..all attributes are belong to them..like to play in higher tempo, ade individual skills, team spirit, talented goalkeeper and high mental attribute such as determination and concentration,& tough and discipline defends.


tua dan berpengalaman.










Chelsea


- juga memegang rekod perlawanan tanpa kalah di bawah kendalian pengurus baru yg masih muda, Andre Villas Boas..cuma yg beza, ade 1 seri semasa 1st match EPL lawan stoke city


- sekarang berada di 3rd position in EPL league, 2 points behind Man utd.


- persembahan setakat ini sekadar ala kadar dan cukup-cukup makan..but manage to win all the matches.


- key player- david luiz..sekembali nya dia dari injury, terus skor dalam Champion League hari tu..hik hik! in fact, last season die skor gol kemenangan untuk chelsea semasa lawan Man U :') *another player perhaps juan mata*


- kekuatan chelsea berada pada possession ball, work rate, teamworks, solid defends..but perlu kukuhkan pada serangan dan midfield..kurang kreatif, tapi nasib lah dah ada juan Mata..




young and talented, very tactical manager.


ehem! tahu kan yg aku ni penyokong chelsea yg tegar?haha! so prediction aku tak boleh nk bagilah..setakat harapan tu ade lah..hope chelsea can beat manchester united awesomely at old trafford! 


yeahh, Keep the Blues Flag Flying High! #ktbffh


triple A : hope torres performs lagi baik!

12 klon tripleA:

lini hasnan said...

Tens amier, ko memang plan nak buat entri khas untuk aku ek? kahkahkah. By the way, dah plagiat ko punya idea sikit-sikit, tahu kau takkan marah kan. hikssss. tens braderpalinghensem, aum! ahaks!

amier azrul alias said...

ceh!
plagiat?
aku nk saman.
bak rm 1 juta.
keh keh keh!!

Henry Zackery said...

yang boleh beat MU n Chelsea skrg nie myb M.City

Arsenal makin teruk je main

TEKNIK UNTUK MENJADI POPULAR DI BLOG | INTERNET

Terbang Bersamaku said...

ape2 pun Man U tetap di hati..=)
Glory2 Man United..!

amier azrul alias said...

henry zackery: city nampak cm hebat je musim nih

amier azrul alias said...

terbang bersama ku: booo~ :p
hehe just kidding..

Rtp Farra Arisha said...

i'm not fall in love with football match ;) but still support the best team!!

btw, happy blogging :)

Ain said...

football? ok tak minat.. yeahhh saya tak cool. okay okayyy -.-

Si Kechik said...

go Mu :)
glory2 Mu...
heheh

Ujang9897 said...

fakyu man yu..hahahah

amy syahirah said...

amier azrul alias , siyes sedap giler nama .

jenanese said...

sorry..but i cant help noticing the banner looks like...

clash of the tit & anus..