Followers

Sunday, February 13, 2011

sebab kenapa minum teh lebih best berbanding hisap rokok

daripada korang duk smoking, baik korang buat teh..lagi baik! tak gitu?haha!
ni merupakan alasan² yang mungkin boleh diterima kenapa minum teh lebih baik berbanding hisap rokok :


eh silap, ini bukan teh laa..ngehehe!




√ walaupon kedua-dua perbuatan ini menghasilkan asap, tapi telah terbukti asap rokok lebih merbahaya berbanding asap air teh yg panas..hehe


air teh diperbuat dengan daun teh sahaja, tapi rokok diperbuat daripada tembakau dan dicampur dengan banyak bahan kimia merbahaya yg lain..


harga teh di pasaran tidak naik secara mengejut, tetapi harga rokok saban tahun makin naik..* tapi amai je yg beli..konpius jap..hehe


minum air teh boleh buat cicah biskut, rokok mane boleh bai!hahah..


teh susu..hihihi
puntung rokok sangat merbahaya ketika berada di stesen minyak, akan tetapi air lipton ice lemon tea mungkin boleh menjadi peneman ketika menunggu minyak penuh..hiks!


kt tempat kerja, kalau bos haus boleh buatkan die air teh..bodek baik punyer kasi naik gaji..hahah! kat pejabat mane boleh smoking?


haa tengok no 1 die tulis ape?hehe..



Aaa- ade orang mengidam kek, camne nih?wuwuwu~

42 klon tripleA:

shiqin said...

bagus nie..shqn dh share kt fb utk si perokok perokok tegar.
:)

missSenget said...

isk...sedap tu cicah biskut kt teh o yg panas2...

fuh~

aliza said...

lapar lak tgk makanan tuu..teh x dap tpi milo dap.hahaha

F.I.C.K.R.Y said...

Best baca entry ni. Sesuai untuk kaki rokok hahaa.. Gaya penyampaian yang sempoi~

asyiqin idris said...

hihi..btul 2. (:

nelly said...

nice info !!
=)

Jom baca :
Geli dengan cicak !!

FariehanIbrahim [LBC] said...

nice entry. cool~~ ^^

yup, asap rokok xbesh, wat sesak nafas jaaa. T_T

farahAzreenHJAhmad said...

;)oyang saye tak merokok..oyang saye smoking je

amir aizat said...

cool!!

mizzapple said...

nice info.

perokok nie klo dh ketagih dorng still hisap gak. bahaya ke xbahaya belakang kira.

ssah nak brentikan kaki perokok nie.

kay_are said...

paling penting, teh lebih sedap!!

Ratu Sulaman said...

BIJAK2! lg bes dr rokok.... :D nice info!

Seha Hisham said...

haha bagusnyee. sedap kot teh ke teh o ke. :)

SyahmiFikri said...

perghh!!

pandai plak idea ko nak banding rokok ngan teh kan!

hahaha.. deym gud job beb!!

::..farhana..:: said...

teh lipton..best.haha..
LIPTON ice tea..fuu~sedap2..

ierahlycious said...

cool bagi lelaki yang tak hisap rokok langsung (;

Echin Nadiossa said...

saya tak minum teh.hehehe

KD said...

awak,teh tarik setengah? hehe.
saya ada tag awak something http://sheislikearainbowtohim.blogspot.com/2011/02/25-facts-about-me.html

hawa.annuar said...

teh memg sedap,rokok sedap ke?well,xpenah rase X)

amier azrul alias said...

shiqin: hehe..thanks shiqin..
no hal lah :))

amier azrul alias said...

miss senget: sedap2!
acu try test :p

amier azrul alias said...

aliza:klu lapar dtg r tgk balik..haha..
milo ais pon sodapp..hiks!

amier azrul alias said...

F.I.C.K.R.Y: haha sempoi la sgt..
anyway thanks dude!

amier azrul alias said...

asyiqin idris: yup..btol3 :p

amier azrul alias said...

nelly: ok thanks!dah bce n komen :)

amier azrul alias said...

LBC: sape yg ske asap rokok?
wuwuwu!

amier azrul alias said...

farahazreen:huh?cmne tuh?
brutal r oyang kome.
haha

amier azrul alias said...

amiraizat:hehe..tq!

amier azrul alias said...

mizzapple: maybe kne mkn niquitin kot..
yg dlm iklan tu..
huhu

amier azrul alias said...

kay_are: haha!
ye btol tuh!
stujuu~

amier azrul alias said...

Ratu sulaman: tq! :)

amier azrul alias said...

seha hisham: dua2 best..
teehee!

amier azrul alias said...

syahmifikri: haha..ada la cket2 idea dtg..
thanks dude..
do come again :)

amier azrul alias said...

::..farhana: sedapp..
klu org bnje lg sedapp..
kihkih

amier azrul alias said...

ierahlycious:wow!ek?
hehe

amier azrul alias said...

echin: alamak rugi woo..
bru nk bnje..
hiks!
then ske minum pe? :p

amier azrul alias said...

KD: teh tarik setengah cmne?
hoho..
kurang manes ka?
hehe..

kne tag?huhu..
baiklah :)

amier azrul alias said...

hawa annuar: rokok bg perokok mestilah best..
wakakaka!

Isteri Yang Comel said...

minum teh tarik, cap lipton.. nyaman jer.. HIHihihih

nur aisya humaira said...

haha...bab asap air teh panas tu same...keh2
ape laa dieorg ni kan??suke hisap rokok,ape yg dpt ntah..:)

nik rosmawati said...

susah nak suh org hisap rokok ni berhenti.kan best kalau org yg hisap rokok berfikir yg teh lebih baik dr hisap rokok :)

apapun nice entry.

sTaRLighT said...

teh mmg terbaek..
tpy mnum byk2 pn kembung perut ouhh..
hahahaha
b'agin pnye pasal