Followers

Wednesday, September 14, 2011

perkataan 'bitch' ialah seburuk-buruk perkataan bagi perempuan..guys, don't easily called them bitch!

hye assalamualaikum?huaa dah lama tak update blog..hik hik! okay aku ade 1 isu yg best jugak lah if nak diperkatakan.. penggunaan perkataan 'bitch' kepada perempuan..

if ikut kamus universiti version 1.1 dalam laptop aku nih *cewwah*, maksud bitch ni banyak..
if bitch dalam frasa nama (noun), bitch bermaksud anjing or rubah betina..and then son of a bitch.. (anak haram/gampang)

pheww! if tengok kat maksud pun boleh tahu kan perkataan bitch tak elok ye dop?




and the most important things is --->jangan panggil perempuan itu bitch just because die kena reject..opss, ni fakta, bukan aku yang cakap..perempuan sendiri yg cakap..
ok, tu je kot..short & simple for this time being..lain kali, update lagi..hihi!


tripleA: erkk, bukan nak jadi hero malaya tau! hihi.. 

14 klon tripleA:

Elmoluya WutWut said...

"oi perempuan!"

ayat di atas juga ada persamaan dengan bitch dan ia tak disukai kebanyakan perempuan walaupun mereka perempuan.

Wan Zulqhairi said...

kalau oiiii wanita??

amier azrul alias said...

elmoluya: a'ah kan.
" oi perempuan " pun lebih kurang je maksudnya..
hik hik

amier azrul alias said...

wan zulqhairi: oii wanita?
kau tanya aku ke elmoluya?
haha

tp aku tak pernah dengar lagi.

farah izwani said...

tak moh tak moh. tak baik na.

Nur Farah Hani said...

rase macam nak lempang je lelki y panggil prempuan macam tuh.. uhuhu.. tapi setakat ni tak pernah ekne panggil atau dengar lagi ayat tu.. :D

amier azrul alias said...

farah izwani: heheh! :p

amier azrul alias said...

nur farah hani: lempang je *kalau berani*
hihi!

psst byk typo tadi..lol

Youhazreenda said...

hehe tapi kalau pmpuan panggil pmpuan yg dia tak suka tu, bitch takpe kot ek? haha :D

Run Away said...

../salam kenal...;d

amier azrul alias said...

youhazreenda: hik hik
tak pe ke?
kalau ade org panggil cm tuu.
suke ke?LOL

amier azrul alias said...

run away: salam kenal juga.
thanks ;)

leeya said...

pui! 4 llki yg pggil ong pompuan bitch !
^_^

izzana said...

betul3.. amat amat amat amat amat setuju sekali.. lelaki jgn pnggil perempuan bitch dn swagger