Followers

Sunday, June 26, 2011

ibu kandung & ibu mertua

Assalamualaikum..hello readers..tengok tak cerekarama kat tv3 malam tadi? tajuk takdir afina..pheww~


sape-sape yang tengok mesti rase cam paling kurang pun nak bagi flying-kick kan?keh keh! mane tak nye, ibu mertua kepada Afina (lakonan Nadia Aqilah) sanggup racun kan menantu die sendiri..sebab die tak suke anak lelaki die ( lakonan Nazim Othman) berkahwin dengan Afina..hoho!




ade satu scene tu, yg mane si lelaki ni boleh pulak kan herdik dan halau si mertua die..perghh! tak ke hangen satu badan?dah la tuduh si mertua tuh, die leh tengking-tengking pulak..ermm


last but not least, satu scene yang mane si ibu lelaki nih perli anak lelaki die..dulu before kahwin, nak makan cari mak..dah kahwin, dah lupe kt mak ye?huhu..so korang tahu ape aku nak bagitahu?hehe


so moral nye, layan lah ibu mertua dan ibu sendiri baik-baik..biarlah sama rata.. besides, tanggungjawab orang lelaki lepas kahwin, bukan kene jage isteri sahaja, malah ibu sendiri pon kene jaga.. :)


sampai sini sahaja, thanks for reading!


Triple A: lama tak update blog..wuwu! sorry guys

17 klon tripleA:

aqmalazmi said...

entah kenapa aku rasa sedih bile tengok cite tu mlm semlam.... dulu bila lapar cari ibu..bila sakit cari ibu..semua ibu ibu..ni dah ade tukang masak lupa ibu... tp ibu dia tu mcm tak boleh terima hakikat yang ank die dah ade keluarga -.-"

amier azrul alias said...

tu lah psl..
ibu die syg anak die sgt kot..
ermm.
huhu

**::CIKNUURUL::** said...

mntak djauhkn dpt mak mertue cmtu,.huu,.



oit,Mr AAA,..lameeeeee sgt2 dh xsnggah blog kamu,.huhu,.

Nur Syafiqah Md Takiyudin said...

Tengok jugak cerita tu semalam. Memg geram. Psycho gila mak mertua dia tu. X(

amier azrul alias said...

cik nuurul: huhu..
mintak dijauhkan.
hehe..


erm xpela..
ape la sgt blog nih ;p

amier azrul alias said...

nur syafiqah: haha
geram kan?
ade tak cm nk sepak tv?
kih kih

Terbang Bersamaku said...

pendapat sy, ibu mertua tue harus sentiasa dihormati dan disayangi seperti ibu sendiri kerana jika tanpa dia maka kita ttak pernah dapat berkahwin dengan pasangan kita..hormatilah dia walaupun dia tidak menyukai kita, pasti lama kelamaan dia akan lembut hati juga..

bantalbucuk said...

ish..macam tu sekali..kena cari ni kat mana2 cite ni..hehe

amier azrul alias said...

bantalbucuk: tak tengok ek?
g la cari..
beshh kot citer nih

Fuza Beyonce said...

tak kahwin lagi tapi dah berazama nak jaga dua2 elok2 ececece :p

Fuza Beyonce said...

eh btw, i dah jadi follower u ni (:

muhamad hanif said...

AHAHAHH..

aku tak tengok weh..

ciss !!

amier azrul alias said...

fuza beyonce: eh baguslah if ade impian cm tu..he he!

amier azrul alias said...

muhamad hanif: pergh!
rugi siottt..hek

Eazy Izzuddin said...

boleh pula meracun...
tak sempat nak tgk cerekarama ni...

Echin Nadiossa said...

tajuk baru.takdir echin.hahaha

cikida said...

weeeeee,,,xnakkkkk...cuak la gini..huhu...