Followers

Wednesday, May 11, 2011

PHD & fenomena kawan makan kawan

tiga orang budak hitam, sedang jalan-jalan..tibe-tibe terjumpe sebuah botol.budak hitam pertama menggosok-gosok botol tersebut..maka keluar la satu makhluk yg bernama jin..jin itu kuar dengan bangga nye dari botol itu, lantas berterima kasih kepada tiga orang budak hitam itu.



sebagai balasan kepada perbuatan itu, si jin menyuruh tiga budak hitam itu meminta tiga hajat untuk dimakbulkan oleh si jin. tanpa berlengah lagi, budak hitam pertama membuat hajat. "saya nak kulit muka saya putih berseri & tak hitam macam ini lagi.
Maka, dituruti oleh si jin itu lantas memakbulkan hajat budak hitam itu. Maka gembira lah si budak hitam pertama.

tiba giliran si budak hitam kedua, die meminta si jin memberikan kulit yang lebih putih berseri daripada budak hitam pertama tadi. Tanpa berlengah, si jin pon memakbulkan hajat itu.. gembiralah si budak hitam kedua itu.

Kemudian, si jin menyuruh budak hitam ketiga meminta hajat..selepas berfikir sejenak, si budak hitam ketiga meminta si jin supaya menghitamkan semula kulit kawan mereka 2 orang tadi.. Maka, hajat itu pon dituruti oleh si jin.

-------------------------------------------------------------------------------------

so, moral of the story?HAHA! ce korang nilai, budak hitam ketiga tu keji tak?itu sume sebab dengki! tahu? kenapa ye, zaman sekarang ramai orang ade PHD ek?woah, macam hebat je bunyi kan.ye dok?kekeke! kebanyakan yg ade PHD ni orang Melayu sendiri..why, why? ggrr~
maybe tak senang kot orang len lebih dari ape diorang ade kot? tapi ingatlah, kita kene bersyukur dengan ape yang kita ada..okeh??

tuu tak ckp pasal kawan makan kawan lagi..ni lagi gawat kot kan?huh!
nanti la gua sambung pasal kawan makan kawan ye. tak cukup kot kalau aku ckp dlm entry nih, tak cukup nafas. keh keh!

Triple A : PHD is perasaan hasad dengki.

16 klon tripleA:

cikida said...

huhu...mencik2 kwn camnih..grr..bikin panas,,,ape la kan..baru nak cantik cket,,da jdik itam semula..huwaa..=p

aqmalazmi said...

BETULL...
AGak kejam disitu,,,,
sangat PHD itu budak
-.-"

amier azrul alias said...

cikida: ade kwn mcm tu ke?
hoho
kejam tuh

amier azrul alias said...

aqmalazmi : die bangga kot ade PHD.
hoho

riffzam said...

suka dgn ayat ni : kebanyakan yg ade PHD ni orang Melayu sendiri.

erm.betul tu.jgn lah ada PhD tu.tu kan rezeki masing-masing.mungkin bahagian kita akan tiba pula. :)

zool said...

memang ramai yang PHD ni. sabar je la

zikeryhassan said...

orang yang ada PHD di tak usah dilayan. kalau dia dengki, doakan kesejahteraan dia dunia akhirat je.

Anisa Hang Tuah said...

semua pernah merasa PHD

Rtp Farra Arisha said...

ish, tak baik ada phd lebih2 dalam diri nii tawww! that's too much laah kan, kwn ni baru je nak merasa cantik, then dah jadi hitam semula!

bagus entry ni, ada pengajaran, ada tauladan. :) thumbs up.......

CutieIntan said...

yup toi toi..phd yang tak yah amik kat U..sendiri jer grow up dalam hati yang mazmumah...hati kotor..minta dijuahkanlah dari ada PHD macam ni

amier azrul alias said...

rifzam: hoho! suke ayt itu rezeki masing2..
hihi

amier azrul alias said...

zool: a'ah.
nk wat cmne,
yg mazmumah la amai yg ade..huhu

amier azrul alias said...

zikeryhassan: doa jela diorg berubah kan
huu

amier azrul alias said...

anisa Hang tuah: a'ah.
tak dinafikan
hehe

amier azrul alias said...

rtp farra arisha: hehe thanks for the feedback

amier azrul alias said...

cutieintan: yupp mintak dijauhkan.
huhu