Followers

Friday, May 27, 2011

don't underestimate : jangan pandang rendah kepada orang lain

Assalamualaikum! 
Hello everyone..pernah tak korang rase seperti dipandang rendah? Atau pon korang yang memandang rendah kt orang lain? Hehe! Eh, tapi bukan sebab korang rendah dari segi fizikal, orang len semestinya terpaksa rendahkan diri..hehe..eh ape aku ngarut entah? Huakk =.=’


Sebenarnya sikap tu tak elok diamalkan dalam kehidupan kita..sebab nye orang tersebut akan terasa hati di atas perbuatan kita itu. Imagine kalau ade task yg diberikan oleh manager, but in group..kawan kita dilantik sebagai leader group tuh..then, cepat-cepat korang cakap kt depan manager kenapa die jadi leader, boleh ke die buat?hoho! amboii, suka hati kau je kan cakap cenggitu..kehkeh! at least, bagi la die peluang buktikan dulu kewibawaan die..tugas korang, bagi kerjasama dan bantu die..tak gitu?kan?


Lagi situ, kalau in sport..korang tengok opponents korang muke cam tak hebat pon, nerd semacam jek..kahkah! tapi tapi tapi! Don’t judge book by its cover! Maybe diorang lebih handal daripada korang..kene pulak korang over confident, langsung korang kalah that match..memalukan bukan?


So konklusi nye, dalam hidup ni jgn ingat kita sorang je bagus..cakap sume nk kencang kan?hahah! ok betei, mahu chow..salam!
Triple A : ini lumrah dan sketsa kehidupan.
psst sori tak de gambar..tenet slow.

12 klon tripleA:

[k]o{q}i[n] said...

think in positive ways...

aqmalazmi said...

betul sokong sangat!!!!
tambah-tambah bila zaman belajar..
mmg masalah nie lah jdi menganggu sesetengah pihak..
-.-"

laskar pelangi said...

yeah!
sokong 101% !!! =D
kadang2 orang nie suka jer nak banding2 bagai dengan someone tu kan.
belum tgk belum tau kan kebolehan seseorng;)








nice entry

Nur Intan Syafinaz said...

Yup so true..seperti abg amir sndiri..jgn pndg rnedah pd dia..org kuat PLUM tu..hahahah

amier azrul alias said...

[k]o[q]i[n] : yup sentiasa +ve :)

amier azrul alias said...

akmalazmi : haha pelajar lg lah.
jgn pndah rendah kt org len jgk :D

amier azrul alias said...

laskar pelangi: banding2 nih dh bese berlaku.
huhu
sabo je la kann :D

amier azrul alias said...

nur intan syafinaz: erkk
haha :D

Ain said...

nak cakap sokong boleh tak?



*sedih org selalu pndg rendah kt ain. sebab ain mmg rendah. kuang3

Terbang Bersamaku said...

yup..setuju & sokong 100% dgn entry nie..yup, xpatut pndang rendah.tp dlm kehidupan nie mmg kan jumpe org2 yg suka pndang rendah kat org laen..

amier azrul alias said...

ain: kuang3 =p

amier azrul alias said...

terbang bersamaku: hehe
lumrah hidup