Followers

Monday, May 23, 2011

permainan mase sekolah rendah : maen lawan buah getah.

Assalamualaikum? ^^

oh ya, dah lame tak menulis pasal personal or kehidupan aku sendiri..kehkeh! so hari ni tetiba aku teringat mase kecik-kecik dulu, aku selalu maen lawan buah getah..huhu! korang pernah men ke?haha

kebanyakan yg maen bende alah ni budak laki-laki la..syokk woo..tapi tak tahu la plak syok tang mane.hoho! ade tak budak pompuan pernah men dulu? =p






dulu mase sekolah rendah, aku sekolah kt kampung ayah aku.so banyak la buah getah ni..along the road nk g sekolah tu, ko boleh kutip la wat maen mase cikgu mengajar.eh, gurau je..huhu! 






cara men nye, amik satu buah getah ni, lawan dgn buah getah kawan ko punye..
tindih antara satu sama lain, dan pukul atas die.sape yg pecah, die kalah..hahaha lawak!  #erkk


ok lah, sampai situ je..hehe..teringat jugak yg ic pon belom tukar..ade lagi yg darjah 6 dulu.. =p

triple A :eh buah getah taw, bukan buah bergetah?huu! walla~

20 klon tripleA:

Cik Cammy Lia said...

hahaha sy pon penah gk main buah ni dulu....rindu zmn kanak2

amier azrul alias said...

cik cammy: pnh men?
wow!
kekeke

man yusoef said...

wahaha...dulu aku pon pernah main benda ni...pastu kat sekolah cikgu siap suruh bwak..buat kira2 matematik..hahaha

amier azrul alias said...

man yusoef: wow man!
retis pon men bende ni ke?
kehkeh.
tp syok kan?
haha

::Miss Hearty:: said...

uwaaaaa..
teringat zaman dulu2..:)
penah main gak.heeeee~

CIK FERRA AWW said...

I TAK PENAH MAIN NI. TAPI KALAU KENA MSTI SAKET N LEBAM KAN

SweetSourGirl said...

best2...tp skt tgn la...haha...kutip buat men congkak pun best nih...

bantalbucuk said...

hahaha..lawak je main ni dulu time kecik2..buah getah pon boleh di buat main kan..tapi memang seronok la.. :p

aide_1ni@ said...

c amey penah men ke buah getah ni??? sedikit wonder...
men topek penah???bunga kemboja wane putih diikat dan ditimang2...smpai jadi kale itam...

cikida said...

tak penah main...huhu..bijik getah ni leh dimakan kan.?

amier azrul alias said...

::miss hearty:: ahah pnh men jgk?lol :D

amier azrul alias said...

::miss hearty:: ahah pnh men jgk?lol :D

amier azrul alias said...

cik ferra aww: eh x lebam la tgn men nih.
huhu

amier azrul alias said...

sweetsourgirl: sakit ke tgn?
huhu.
wah men congkak pon ade ek?
ehehe

amier azrul alias said...

bantalbucuk: lawak pon tp enjoy.
hahah

amier azrul alias said...

aide_1ni@: topek?
tak pnh men la
huhu

amier azrul alias said...

cikida: boleh mkn ke?
huhu
ntah la

HaNa Hani said...

huish..xpenah lak hana men dlu2 aiihh
men mario jee...(nada nak gedik jeee)
^_^

Ain Zulaikha said...

ni ke getah.? macam ular je nampaknya.. hehe

laskar pelangi said...

fulamak!!

rinduuunya men buah getah nie