Followers

Thursday, May 5, 2011

tutorial cara mengatasi shortcut file dalam pendrive

assalamualaikum? pernah tak time nak hantar esaimen or time esok nye nak present, tibe-tibe korang dapati pendrive korang kosong?hoho! mesti cuak bin gelabah kan?ye dok?
so langkah pertama, jangan panik dulu.. maybe sume data-data dalam tuh di 'hidden' kan..masih ade dalam pendrive tu, cuma tak leh nampak dengan mata kasar korang je.. ( mcm mistik la pulak ) #erkk

owkay member aku yakni seorang hackers dia ade ajar aku mende ni lah.. die ni memang hackers tegar la..die pernah hack aku punye tumblr ( prince of pics ).
so aku rase bende ni elok lah aku share, untuk kesejahteraan sejagat kan? :D

1) pergi search 'cmd' kt korang punye lappy.



bukak ni, then taip cmd..then bukak cmd tuh


2) lepas dah bukak cmd tu.. taipkan coding attrib -h -r -s /s /d f: *.*



 
p/s : f sebelom *.* tu korang kene make sure ape yg lappy korang detect mase cucuk pendrive tu..kalau g taip g..kalau H, type la H..understand?

 
3) lepas taip sume tu, then tekan butan Enter.. then try bukak pendrive semula.

insya ALLAH, sume tu akan kembali seperti sediakala.. hehe!
oh ya, amey89 tu juz name account lappy aku..korang tak perlu taip..hehe



triple A : oh ye, aku baru buat page Blog triple A kt facebook..boleh LIKE if suke..okeh? tgk kt sebelah blog kalau nk like..hehe! walla~ 

8 klon tripleA:

aqmalazmi said...

kawan kau seorang hackers??
fuyooooooo.....
sangat menakutkan!!!!
untong leww
*hee

FariehanIbrahim [LBC] said...

nice-nice!
leh try nieh. ;D

cikida said...

wahhh,,,ehheh..dah ade page ea..x lme la ni dpt rase kepci ke kenny ke kan..=p

amier azrul alias said...

aqmalazmi: tak menakutkan.
tp menguntungkan jgk.
haha

amier azrul alias said...

LBC : try la.
bior pendrive jd shortcut dlu la.
huhu

amier azrul alias said...

cikida: opss..
kepsi dgn kenny xde ye.
mtk dgn org len.
wakaka =p

GaRy™ said...

wahh...dah lama cari benda ne... tengkiu3..

kucing said...

wah.. mekaseh laa yer...


p/s: gua slalu tertipu ngan read more lu 2..hahahha.. x per sumbang beberape sen kat lu