Followers

Monday, August 8, 2011

Would you turn to someone who waits for you or you just keep on waiting for someone you love?

hye si gadis hensem dan jejaka cantik sekalian..heh! yg sebenarnya aku nih dah lama tak bukak akaun formspring..kadang-kadang buka, tengok soalan banyak, terus tutup..hehe

so ni ade 1 soalan yg agak menarik yg ditanya kat aku..soalan ni dh ditanya kt aku 4 bulan yg lepas sebenarnya..hik hik! tapi tak pe lah, boleh buat modal update blog.soalan nya seperti di tajuk entry.tu lah soalan die, sebijik sebab aku copy paste je..

so macam mana nak jawab? aku akan bg jawapan dari persepsi dan pemikiran aku lah.korang berhak untuk setuju atau tidak setuju sebab sume ada pendapat masing-masing bukan?

nk tanya siapa sekarang single?*saya! ehhh?larikkk* adakah anda single kerana masih belum jumpa mr./mrs  Right?atau pun masih belum bersedia untuk menjalinkan hubungan dengan mana-mana insan?
or...anda masih menunggu orang yg anda sayang/suke sedangkan die tak 'bagi respon' kt korang?



bagi aku lah kan..jangan buang masa anda menunggu sesuatu yg tidak pasti, melainkan orang yg korang suka tu ada bg hints something like 'come and get me'.
paham?yelah kalau bg situasi lelaki nk dpt awek, lain sikit..sebab pompuan ni unpredictable kadang-kadang..die just bg hints je, ye kan wahai reader(s) perempuan?hiksss!

if on that time ade orang lain yg menyukai anda, apa kata anda bg peluang kt die untuk mengenali anda? jangan paksa, slow-slow pon jadi lah kan?mane tahu die lebih baik dari orang yg anda suka tuh?hehe!

lepas dh dapat, pandai-pandai jage hati masing-masing.. tapi ramai perempuan mengeluh lelaki bila dh dapat, tak take care pasangan mcm mula-mula dulu..oh kalau pasal itu, kene buat entry lain lah.hihihi!

triple A:  trending kt twitter sekarang  #MessageToMyEx .. :D

26 klon tripleA:

Bitter said...

tapi kalau mmg susah nak terima org yg suka kita tu macam mane?? ayakk..cinta takleh dipakse..tapi still boleh cuba kan?? kan kan?? hihi :D

♥ cik_farah ♥ said...

comel kot gambar tuh!
ngeh ngeh ngeh

amier azrul alias said...

bitter: jawapan nya mudah.
cuba kenali die.
tengok kelebihan dan kekurangan dia.
if can go on, proceed la.
kalau tak.
tolak la dengan baik. :)

amier azrul alias said...

cik farah: hoho tengok gambar je ke?
hehe :p

Eazy Izzuddin said...

aku dulu ada perempuan bagi hint..
aku lambat bertindak..
orang lain sambar..
bila kami jumpa..
sebenarnya dia suka kat aku..
tp nak buat mcm mana...
aku lambat
:P
xD

ninie_azriena said...

tggu yg entry lain tu..
nape lelaki tak berapa nak car bila dah dapat pmpuan yg dia suka..ceciter2 =)

p/s: dah citer nanti, roger2 lah ye

Silent said...

sebab lelaki bagi hint kat almost perempuan yg die suke and buat target, mane2 bg respon dulu. die aq amek.kan? (ni member lelaki aq cer camne die leh ade awek and scandal skali gus)

amier azrul alias said...

eazy izzuddin: one word.
LAME!
haha joke.
so sekarang bape ramai awek?
kahkah

amier azrul alias said...

ninie_azriena: hehe so kene tunggu lah.
keh keh

amier azrul alias said...

silent: yup.
lebih kurang macam tu lah.
hik hik

~eFFa sLumBeR~ said...

effa susah nk suke kt org..
n effa terlambat menghargai org yg ikhlas sukakn effa..
bile die da jadi milik org lain, baru effa sedar..
haha.. kelakar kn?
tp effa penah jgak suke kt org tp die xsuke effa kot..
so effa rase lg best single..
xyah susah2 pk psl sape suke sape.. hohoho...

tp ade 1 kata2 ni someone pernah bg kat effa..

"lebih baik kita sayang orang yg suka kita dr kita cube dapatkan org yg kita suka kerana orang yang kita suka mungkin sedang dapatkan orang yg dia sayang"

amier azrul alias said...

~eFFa sLumBer~ : heheh!
pernah dengar 'quote' tuh.
mungkin betul?
hehe

firdaus zaman said...

ssh tuh bro...sbb mmg gua ada lam dua2 situasi tuh...sorang tggu gua...sorang gua ngah tggu...tp xpasti lagi...huhuhu...lu buat jiwa gua kacau der....

cikmegipama said...

susah nak paham manusia nih.

kadang2 niat kita nk berkawan je dgn lelaki tu, bila dah mesra berkawan, lelaki tu crush kat kita.

bila terangkan situasi sebenar, dia x dapat terima. teros maki2.

haihh.. macam2...

Nur Farah Hani said...

for me.. will waiting for somebody that i love rather that accepting person who waiting for us.. haha..

cinta memang tak boleh dipaksa.. the other people said lebih baik berkahwin/bercinta dnegan orang yang mencintai kita dari bersama dengan orang y kite cintai sebab die lebih care.. but soal hati...opkos kite mahu die die die juga.. for forever,, heheh..;p

Heidi Shafiq said...

yup.. jgn gelojoh.. bg pmpn kenal diri kite dulu.. :)

amier azrul alias said...

firdaus zaman: hoho bro ni memang hot la ek.
keh keh!
tapi tak pe.
kalau susah sangat,
buat la solat istikharah.
hihi

amier azrul alias said...

firdaus zaman: hoho bro ni memang hot la ek.
keh keh!
tapi tak pe.
kalau susah sangat,
buat la solat istikharah.
hihi

amier azrul alias said...

cikmegipama: hikhik
masing-masing kene pandai control diri

amier azrul alias said...

nur farah hani: well that's ur opinion.
respect that.
thankss komen.
hehe

amier azrul alias said...

heidi syafiq: hehe gelojoh2 nk buat ape kn.
hoho

tyrachan said...

btol2!ble laki da approach kte then kte pon da start suke dy..pastu dy x care kat kte lak..apekess??ntah pape..

izfanora said...

menanti itu bagus juga dari terus menerima mana-mana yang ada.. :)

tp xslh cuba menerima.. kan3.. :P

amier azrul alias said...

tyrachan: hik hik.
hee kene tubuhkan suruhan jaya khas ni
kita siasat ye
hek hek

amier azrul alias said...

izfanora:hehe entah
yekott :p

izzana said...

betul2 kita kne bljar terima org sekeliling. xperlu terkejar2 sgt