Followers

Thursday, August 18, 2011

girls, jom ketahui jenis-jenis games yang disukai lelaki sehingga mereka terlupa untuk bermesej dengan anda

assalamualaikum? hye peeps..lelaki dan games? memang tak boleh dipisahkan kan?am i right?hikhik! sampai kan most of the girls keep complaining kenapa lah lelaki ni suka sangat main games..ape lah yg best sangat main games tu ye tak??

actually, main games ni boleh menjana minda tahu?kakaka! but it depends on that games la..selain tuh, bila main games mmg rasa fun la..main pun sampai tak ingat dunia lah kan.. that why miskol 9 kali pon, budak lelaki tak heran..keh keh!

ok nak tahu games yg top-top lelaki suka main? let's check it out~


1- pro evolution soccer (PES)

----> hoho yang nih most of the guys suka main.sriyes, gua tak tipu..ni adalah game bola..cari partner untuk lawan ( opposition ) then pick a team then lawan..kalau ade member, then ade joystick, memang main 5 jam pun tak pe..kah kah! perasaan kemuncak bila team score goal la kan? and lagi best team diorang menang..hehe!
* game ni aku main* LOL





2- dota


----> yang ni pun top games bg lelaki. games ni aku tak main, so tak leh nak cakap banyak kt sini..but, based on my observation, game ni macam kena rangka strategi untuk lawan musuh..and kene ada wifi untuk main..betul kan jejaka?hoho!



3- counter strikes (cs)

----> yang ni lagi satu game yang kene ada wifi and set up kan server. game ni boleh main team la..1 team dalam 3-5 orang.both team try to shoot each other..ala, macam perang la pendek kata..bawak pistol, bawak bom dan lain-lain..syok, sampai 10 game main pun tarak hal kan? keh keh









4- football manager

---> ngee ni merupakan game kesukaan aku..kah kah! game ni lain dan berbeza dengan game no 1 tadi..sebab yang ni kita hanya jadi manager kepada team bola sepak kita..syok, sebab kita boleh beli player yg kita nak dengan duit yg diberi board team kita..plus, game ni menggunakan taktikal masa nk lawan dgn team lain..hehe!





abis..ke ada lagi?heheh! tak pelah cukup la 4 games je ek..hehe! so girls, fahami lelaki..hee


triple A : sape nak bagi aku kad raya?boleh mintak dengan aku okey..wakaka!
ok chow betei..selamat berpuasa!

16 klon tripleA:

adrinaqamarina said...

CS je yang main~ huuu.



ada kawan kat maktab dulu, cornea dye terkoyak sebab main dota sangat. tu addicted sangat tu.


*kisah benar*



hohohoh.

✿cik tempe✿ said...

setuju sangat.kalau dah main dota tu memang tak ingat dunia dah..syok sangat main bende alah tu.tension je :(

cik dot said...

btul r tu. membe cik dot. xabs main dota. ap yg best xtau r.

manggosteen said...

pes, dota, fifa manager, cs..osem beb! dari berbuka sampe sahur pon boleh layan pes kalau ada kawan..akkaka

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku suka PES n football manager jerk.. hehehe :)

amier azrul alias said...

adrinaqamarina: kornea koyak?
err giler tuh.
huhu

amier azrul alias said...

cik tempe: hik hik!
pesan sikit ke bf tu ye.
udah2 le main.
hee

amier azrul alias said...

cik dot: huu
tak tahu la
tak leh nk ckp sbb tak main pun dota

amier azrul alias said...

manggosteen: hoho giler kalau dari sahur sampai berbuka layan pes.
kakaka

amier azrul alias said...

taufiq ariffin: ehh sama lah dgn aku.
haha

syasya said...

huhuhu banyak2 ni paling x suke dota tu..tu mase komputer kat rumah tu ade satu...paling x suke bile adik2 i main dota..lame okeh..satu game tu sampi i jam baru habis huhu x leh benti..counter strike suke hehe penah try men..tp x reti..name pon prempuan kan hehe

Nur Intan Syafinaz said...

Adik Intan suka main Sudden Attack SEA. Dok la berjam2 kat situ..mkn tido semua game!hahaha

amier azrul alias said...

syasya: dota tuh boleh buat org yg main tuh jadi addict kot..hehe

amier azrul alias said...

nur intan syafinaz: hehe game ape tuh?tantan tak join sekali ke?kahkah

FariehanIbrahim [LBC] said...

ade abg 2org..pc kt umah mmg pnuh ngn game mcm nie jer..heh! (-__-")

amier azrul alias said...

LBC : HAHA!
nk wt camne kan?hik