Followers

Tuesday, August 2, 2011

jelesnya orang banyak harta : dapat infak kt jalan yang benar

assalamualaikum! salam ramdhan mubarak! dah hari ke-2 puasa..so far so good?hehe!
hope puasa kita dan amalan kita diberkati dan diterima Allah hendaknya okeh??

siapa kt sini kaya-raya?means memiliki aset yang berjuta-juta..hoho! aku isytiharkan aku jeles kepada korang.kahkah!
bukan ape, kat masjid di tempat aku tuh..aku terpandang something like info pasal masjid tu la..nama masjid diberi Masjid Makmur Losong Dato' Amar. kos pembinaan masjid ialah rm1 juta..pheww~

oh ya, bukan niat nak bangga dengan 'nilai' masjid tuh..kalau nk bangga, baik aku cakap pasal masjid kristal, pun dekat dengan rumah aku..ye dok?hehe..yang aku nak 'emphasize' kat sini ialah 60% daripada kos pembinaan masjid dtg dari sumbangan seorang makcik yg bergelar hajjah..that so wow la kan? means rm 600k adalah dari die..selebihnya dari tabung masjid..

bukan itu saja, tanah tempat masjid itu dibina pun die yang wakafkan..oh my gucci! kehkeh! besarnya pahala mak cik tu dapat..so get my message right?

tak pe, bulan puasa nih banyakkan sedekah dengan ikhlas! babai!

triple A: kau ingat senang ke nak jaga pandangan time bulan puasa?g bazar ramadhan pon banyak dugaan..haha! ok bye

15 klon tripleA:

Anisa Hang Tuah said...

jomg bazar cuci mato

amier azrul alias said...

anisa hang tuah: jomm :p
eh?

Wan Zulqhairi said...

tak suka pi bazar.. coz xtau nak beli hape.

laskar pelangi said...

salam ramadhan yup:)

jom pergi bazar! nak cari air tebu nie..

nur dhiya' aida said...

bazaar ! bykkkk mknn :) hehe

amier azrul alias said...

wan zulqhairi: laa yeke?
rugi.
haha
tapi sebenarnya untung ja

amier azrul alias said...

laskar pelangi: alaa awal lagi nih :p

amier azrul alias said...

nur dhiya' aida: hoho!
tapi jaga nafsu makan
hehe

ILA HonEyBuNNy said...

salam ramadhan...

jom bersedekah...

eh..jangan cuci mata dekat bazarr ramadhan.kalau cuci mata dekat makanan xpala...heheh

bantalbucuk said...

wow..! memang banyak pahala makcik tu..sebab setiap orang yang akan solat kat masjid tu..satu pahala dia dapat..

p/s : selamat berpuasa..~

muhamad hanif said...

oh,

aku ada 10 percent share sekali..

amier azrul alias said...

ila honeybunny:hee..
Of kos la kt makanan ;p

amier azrul alias said...

bantalbucuk: yup.
kiranya pahala die tak putus2 la..hehe

amier azrul alias said...

muhamad hanif:alhamdulillah!

Raden said...

ppeehh..nangis ajmain bace nie