Followers

Sunday, July 31, 2011

alangkah rugi nya bulan Ramadhan jika...

salam..hye peeps..disaat aku menulis entry ini..tinggal beberapa jam lagi kita akan memasuki satu bulan yang penuh rahmat, dan penuh keampunan yakni ramadhan..
so eksaited tak nak sambut ramadhan nih?hoho. hadis nabi sesiapa yang bergembira kedatangan ramadhan, Allah akan haramkan tubuhnya dari api neraka.

erm, gembira yg dimaksudkan bukan yg dibuat-buat..ianya datang dari iman..
tapi...gembira nak pergi bazar ramdhan, nak beli kuih tat, murtabak, apam balik dan sebagainya tu tak dikira okehh?haha!

ok jangan cakap aku dah macam ustaz, sebab tugas pesan memesan tu tugas semua orang, bukan kt ustaz dan ustazah sahaja ok?
asal bulan ramadhan sume berlumba-lumba membuat kebaikan kan? bagus! tapi rugi la kalau....

1- berpuasa, tapi hanya sekadar menahan lapar dan dahaga.

2- berpuasa, tapi tak bersahur.. *harap semua sahur, ikut sunnah*

3- bila dah sahur, tidur then tertinggal  solat subuh.. ok itu sia-sia.

4- banyak cakap kosong..

5- berpuasa tapi tak solat..

6- tidak memperbanyakkan amal ibadat.

fuhh kalau nak senarai memang banyak lagi kan? so korang pikir-pikir kan ye mana yg baik dan buruk..buang yang jernih, ambil yang lagi jernih..hehe!

ni untuk peringatan aku juga! ok chow, selamat puasa!

triple A™: sori entry tak de gambar..HAHA!

28 klon tripleA:

Anisa Hang Tuah said...

salam ramadhan

rajin rajinlah solat terawih

:)

ZWAN SABRI said...

okay, sumpah aku terasa ngan entry nii.. aku slalu jarang sangat sahur.. kalau sahur pown kompem lepas tu akan tidur and burn subuh.. mintakla2 posa kali ni aku better dr dulu.. HUHU

MySuaraBlog: Asal Usul Kaca Mata Hitam

muhamad hanif said...

aku harap kita sama-sama tergolong dalam orang yang diterima puasanya.

Syakir Rahman said...

dan aku berharap gak ramadhan kali ini kita sama2 dpt memperbanyakkn lagi amal ibadat yg wajib mahupon sunat..

amier azrul alias said...

anisa hang tuah: thankss
insya Allah.
semoga diberkati.

amier azrul alias said...

zwan sabri: hehe it's ok bro.
just tanamkan iltizam tersebut..
heh!
semoga ramdhan kali ini lebih baik dari yg dulu.
aminn

amier azrul alias said...

muhamad hanif: yupp semoga Allah permudahkan segala nya
amiin

amier azrul alias said...

syakir rahman: yupp itu sudah pasti
yg wajib kita kerjakan.
yg sunat kita amalkan.
aminn

wawa meiko said...

Sebuah entry yang slumber and pemalas nk type lah tue ~

SimplySeoul said...

No 3 memang sangat sia-sia.
Selamat berpuasa^^

amier azrul alias said...

wawa meiko: hehe apasal cakap macam tu?

amier azrul alias said...

SimplySeoul: yup.
hehe
selamat puasa jugak!

Terbang Bersamaku said...

selamat menyambut bulan Ramadhan ye...(^___^)

amier azrul alias said...

terbang bersamaku: insyaAllah.
kamu juga! ^^

fyna said...

semoga kita tak tingal apa yang patut kita buat..insyallah

amier azrul alias said...

fyna: yup insya Allah :)

Shalina Samsudin said...

setuju ! salam ramadhan :)
nice entry ;)

rathiqah azmira rosli said...

selmat ari raya


hahah

tetibe

bantalbucuk said...

insyaAllah bulan ni kita sama2 dapat memperbaiki diri kita lagi.. :)

chemay said...

selamat berpuasa triple a :)

iqbalhakimi said...

salam ramadhan bro =)

amier azrul alias said...

shalina samsudin: hehe thanks!
salam ramadhan juga :)

amier azrul alias said...

rathiqah azmira rosli: ishh ape raya nih?
awal lg lah :p

amier azrul alias said...

bantalbucuk: insyaALLAH :)

amier azrul alias said...

chemay: thankss
selamat berpuasa juga!

amier azrul alias said...

iqbalhakimi: thankss bro
salam ramadhan juga!

syasya said...

selamat beramal di bulan puasa

amier azrul alias said...

syasya: thankss :D
kamu juga