Followers

Monday, July 18, 2011

iklan best dan lucu di Malaysia bagi triple A

assalamualaikum! sihat? harap sihat semua yup? hehe! ermm korang kalau tengok tv  suka tengok iklan tak?hehe! iklan ni kadang-kadang banyak bagi pengaruh kt diri kita kan? hik hik!

ada yang lawak, yg best, yang ada input, yang rase nak lempar tv pun ade..keh keh!
so bagi aku pon, ade beberapa iklan kt tv tuh best dan lawak..hehe..jom tengok!

5- iklan axe (semburan pewangi lelaki)

okay, yang ni lawak sebab dalam iklan tuh die tunjuk ada beberapa perempuan cun + seksi jatuh dari langit..aku tengok macam dalam filem pon ade iklan nih..hehe.
pompuan-pompuan  tu berjalan then menuju ke arah seorang lelaki dek kerana kewangian lelaki itu..hik hik!



4-  iklan milo fuze

hehe! yang ni pon best sebab semua kanak-kanak yg tengah buat kerja diorang, secara tak langsung mengejar lori milo fuze,.hik hik..waima ada yang tengah main bola nk skor dh, or tengah nk gunting rambut kt kedai..rela amik basikal kejar van milo tuh..hehe! well done!



3- iklan astro komersialkan match Malaysia lawan kelab EPL

okay yang nih, ade beberapa pemain yg pakai baju liverpool, arsenal & chelsea kt padang..tiba-tiba datang seorang nenek @ makcik berumur pakai jersi kebangsaan dtg bawak bola then main timbang bola..hehe comel kot!
iklan ni gempak habis, sampai kan member kt fb aku naik angin cakap kt astro..
''iklan bukan main, tapi live tak de pon!'' hehe relax ok bro? time lwn arsenal je tak de..




2- iklan kit-kat


hang tuah? M. Nasir..hang tuah? m. nasir..kah kah! bukan main M. Nasir, pandai pulak ye kau buat lawak..ingat pandai compose lagu jek..keh keh keh!




and the winner is........



1- iklan QUAKER


korang pernah tengok tak?ngeh ngeh! kelakar giler, tapi tak tahu la bagi korang lawak ke tak..hehe! bagi aku memang lawak.. iklan ni sangat memberi input, dan sangat santai..

kelihatan ramai orang tengah menikmati teh tarik kt kedai makan..kebetulan ade tv kat kedai tuh ade cakap ' 80 % daripada rakyat malaysia akan menghidap penyakit jantung' then semua orang tergamam..lantas sume dalam kedai tuh wat senaman..keh keh keh! dan-dan je kau tahu?haha..duhhh~




aduhh, kalau korang pulak iklan ape yang korang suke? opss, tak termasuk iklan raya okeh? keh keh.. tahu dah, mesti iklan yusoff taiyoob kan?hohoho!


triple A : ermm, no 6 sebenarnya iklan echanteur, alaa yg model nya siti saleha tuu :p

22 klon tripleA:

laskar pelangi said...

pelangi terkejut kot mula2 tgk iklan yang M.Nasir tu pasal kitkat..ingt hang tuah la kononnya kan.tapi jurujual kitkat tu ensemmmm =D

amier azrul alias said...

laskar pelangi: cehh.
tu je yang die tengok.
wah kahkah!

gadis kepastian said...

haha yang iklan no 1 2 an adik gk pown siap terikot..lau ngah wat kerja or ngah main cepat2 jew dia stop then wat senaman..haha terpengaruh dahhh

amier azrul alias said...

gadis kepastian: wah..
hehe!
iklan byk pengaruhi kt kita kan..
huhu

bantalbucuk said...

aik..nape macam tak pernah tengok je semua iklan ni..nampak sangat dah jarang tengok tv..huhu

Puteri Iqa Izyan said...

5. lawak kan? igtkn apelah ppuan tu duk teruja sgt. hahaha


4. kalau aku pon mesti teruja tgk milo. haha. *hantuMILO~


1. yang ni mmg patut lawak gile. x logik lgsg. haha.

Miz Novexx said...

yang paling kelakar iklan axe tuh, bajet gila... hahah, macam betol je (^__^)V

azie.azureEn said...

iklan quaker tu mmg lawak weyh. yg kat luar kedai pon exercise same XD

amier azrul alias said...

bantalbucuk: aiyoo..
jangan jadi mcm katak bawah tempurung..
haha ok joke.
Nnti try tengok tv okeh?

amier azrul alias said...

puteri iqa izyan: haha kan kan?
lawak kot iklan quaker tuh..
ngee!er tuh..
ngee!

amier azrul alias said...

miz novexx: hehe!
Dihujani gadis jelita :p

amier azrul alias said...

azie azureen:tu lah.
haha tak jadi masuk kedai kot..keh keh! kot..keh keh!

Wan Zulqhairi said...

satu lagi... iklan ape ntah.. yg couple duk tepi tangga, then si laki wat taring ngn jajan dia..pastu pmpn tu wat penuh kt gigi, then bf dia pengsan.. haha

amier azrul alias said...

wan zulqhairi: iklan corntoz!
kah kah

Nur Farah Hani said...

yang hang tuah ngan quaker oat tu memang kelakar gile.. tapi best .. ahahahha.. :D

tyrachan said...

ak paling suke iklan crontoz..lawak gla kot..hahahah!*gelak gulin2*

amier azrul alias said...

nur farah hani: iklan quaker oat memang best.
tak dapat disangkal lagi.hehe

amier azrul alias said...

tyrachan: hehe!
not bad la iklan corntoz.

Eazy Izzuddin said...

axe lah yg tak boleh blah..
ehehe...

suka siti saleha..
ops!
:P

amier azrul alias said...

eazy izzudin: hoi, tak leh.
aku je boleh suka siti saleha
keh keh

cikida said...

hhahaha..m nasir kan,,m nasir kaan..=p

al Syeq al-Hafiz said...

teringin nk beli axe..nk tgok jd apa.hahakk