Followers

Tuesday, March 22, 2011

telah dihalalkan epal itu!

"bro, kalau nak makan epal nih, makan laa..jangan malu-malu..aku baru beli nih..tadi pergi giant cari barang" kata danish kepada si rumet nye, Kamil.. tapi, Kamil tidak terus mengambil epal itu untuk dimakan, mungkin kerana terlalu leka bermain game..

keesokan harinye, kebetulan si Kamil tidur petang..bangun je dari tido, perut die tiba-tiba berbunyi kelaparan.. diintainya Kamil makanan yang boleh dilahapkan tika itu..tiada pula makanan yang boleh dimakan..terus die pergi ke arah peti sejuk, maka ternampak Kamil akan sebungkus epal yang masih tidak terusik. Itu sahaja yang ade, ya itu saja..




"tapi ni epal si Danish?boleh ke aku makan?" desis hatinye..kebetulan si Danish tiada di rumah, dating mungkin.. "oh, aku makan jela dulu,lepas ni aku bagitahu la kat die..ape susah?" bentak hatinye lagi..

sambil menikmati epal yang 'juicy' itu, si Kamil mencapai remote control tv & on kan tv tersebut.. kebetulan channel yang tiba itu ialah forum al-kuliyyah yang bertajuk 'halal & haram dalam makanan'...si Kamil menonton sehingga lah die terdengar satu ayat ringkas dari penceramah yakni ustaz Zawawi berkata " mengambil makanan orang tanpa izin juga adalah haram untuk dimakan kerana itu dikira mencuri"..


dan ape lagi?terbatuk la si Kamil disitu..keh keh keh...

cerita tamat okeh?
so dalam hal ni camne? ape komen korang?hehe..!

Triple A : teringin nak join contest cik epal, bergambar bersama epal..tapi takde epal lah nak amik gambar..lol! ;p

14 klon tripleA:

syairahmohdanuar said...

dan dan tu jugak la kan tv nak tunjuk.lol.

memang haram.kalau sy, terus stop mkn n cari empunya epal then mintak izin.kalau dia bg, sambung makan balik.haha ;D

missSenget said...

tapi kan danish da bagi izin awal2..

err..stil x bole ke??

FariehanIbrahim [LBC] said...

kn danish dh bagi izin suh amek.
so, boleh jer kn dia amek..
xpom, msj jer danish tu dlu. haha!

Wuucin Kimora said...

kena abeskan..klw x membazir..hahaha

lini hasnan said...

hoi hoip :)

[k]o{q}i[n] said...

tp rsenye tu x dikira mencuri, sbb danish dh bg kebenaran awal2 lagi..

Eyka said...

la...macm mane ni..same la dgn situasi eyka...eyka da telan dah epal 2..tapi eyka dah bagi tau! heheXD kire halal la kan pak ustaz..??hehe:)

*ttibe mood bertukar rinduu pade siaran astro aruna kat umah..hahahaXD*

Qaseh dalia adelia said...

hik2 terkena pada masa yg tepat

mizzapple said...

awl2 lagi danish da bagi izin.
kira halal la kamil makan epal tu.

dollymoon said...

cian dia..bwu nk isik perut..huuu...

cik azeya said...

kan danish dah bagi izin. halal kot. huhu

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kan mamat tu dah suruh makan

HaNa HoNeY said...

alah..mesej jerla kawn dier tuh..
mintk nak mek epal satu
hahaha
kan kan
^_^

wan farah said...

oh pendapat sya...





tanyalah ustaz!!