Followers

Wednesday, March 30, 2011

antara dua darjat

salam.pekabar?harap sihat semua yup! tajuk hari ni ialah antara dua darjat..wah macam tajuk filem la pulak..ye dak?heheh!
okay, pada pendapat koranglah kan.. kenape seorang lelaki akan merasa rendah diri apabila hendak berkahwin atau menyunting seorang gadis yang lebih berjaya atau kaya dari mereka?
contoh lah..
#1 si polan nak mengorat sorang gadis yg lebih bijak pandai dari die. Mestilah si laki tu malu kan? si gadis dean list setiap tahun, laki pulak result cukup-cukup makan je..so pe pandangan pompuan kt sini?

#2 situasi pompuan yg dah berkerjaya..pompuan keje doktor, laki pulak keje cikai je..
si laki jatuh cinta kt si doktor nih, agak-agak si doktor tu bagi respon tak?hoho~

tapi kalau laki tu muke cam kim bun, die x reject kot..wakaka!


aku rase sebab itu kot amai laki dh berumur, amai lagi yang bujang..sebab zaman sekarang pompuan dh amai yang berkerjaya.. tapi pompuan ade hak untuk memilih pasangan yang sekufu' dengan nya.. tapi kalau memilih sangat pon tak leh jugak..keh keh! *so pikir la sendiri


Triple A : gila nak kawen ke ape aku nih? keh keh!

23 klon tripleA:

Wan Zulqhairi said...

kalau cantek ambik je... tak kira la doktor ke, peguam ke..

Wuucin Kimora said...

adakah kamu ingin meminta nasihat "sebenarnya" ? ;p

Anonymous said...

wahh!! kamu dan die cinta antare bpe darjat pulak??hehe

p/s:::pompuan mmg la mudah tertarik ngn laki yg bijak dan berkejaya hebat..kalo boleh, better dari dorg..memilih itu perlu supaye xmenyesal kemudian hari..hee..

-kamu taw sape sy..(^_~)-

Nur Intan Syafinaz said...

kalau vice versa pun same je..ade gak laki yg nk pilih girl yg sme darjat ngn dia...lalalala..
dan org yg mcm sy..trdampar kt tepi..hohohoho..tetibekan

Nurnarnia Cassem said...

wah. Kim Bum la! hik hik x)

SyedGraphiX said...

nak kawen letteww.. nanti jemput aku bro HAHA

Az-Zahra Fauzee said...

eh2..
suke la kate2 yg wane pink 2..
laki memang gile game..
terbaek~
wakaka..

storyfromme said...

saya tau ramai perempuan yang pentingkan kewangan.tak salah sebab kita mesti la nak kehidupan yang terjamin kan?tapi bagi saya sume tu tak pentingkan kewangan asalkan laki tu rajin berkerja.kalau die rajin,insyaAllah murah rezeki die kan?

amier azrul alias said...

wan zulqhairi: ni mesti bce x abes nih..
wakaka!

amier azrul alias said...

wuucin kimora: eh mne de..
saje je melihat realiti kehidupan :p

amier azrul alias said...

anon: cinta saya tidak berdarjat..
hee~
ohh kalau ade yg lebih kaya nnti,
hati kamu jgk akan berubah la? ;p

amier azrul alias said...

nur intan syafinaz: hukhuk!
awatnye ckp cenggituu..

as long as u believe,
sooner or later,
akan ade dat person :)

amier azrul alias said...

nurnarnia cassem : minat kim bun ke?
huhu

amier azrul alias said...

syedGraphiX: hoho!
lambat lagi la

amier azrul alias said...

az-zahra : huhu!
laki dgn game x boleh dipisahkan :D

amier azrul alias said...

storyfromme:yup2!
btol la..
usaha tgga kejayaan..
huhu

Ifti Larina said...

ohmaigosh !! suka quote dear girls tu :))

hmm sebenarnya tak kesah pon. sbgai pmpuan, bila dah jadi isteri pgkt dan gaji tu tak penting sbb taraf suami lebih tinggi. syurga kn terletak bwh tpk kaki suami. tp si suami pulak jgn lah dayus, hrp kan isteri 100%. masing2 kena give and take :))

Mizz Farah said...

stuju ngan Ifti Larina..
lelaki jgnla dayus n mengharapkan isteri 100%..

ni..dok tnye2 pdpt ni..nak kwen ke??hehe


:)

budak hort said...

just wanna leave my trace here.
For me,one skill that makes guys love the girls even more is cooking skill! Who the heck will care if the girl can cure cancer. Not everybody and not everyday we got cancer. :D

Marya Hana . said...

hah so apa lagi, kaum lelaki harus MAJU ke hadapan. kehkeh.

takkan ada org berani tolak kim bun
:P ceceh..

hai, follow u.

Aqilah said...

antara 2 darjat..
huhuhu
dr dulu bnda ni slalu dlm pale klu dulu mak ayah suka anak2 kawenkn anak pompuan dy ngn org b'pngkt..
tp zmn skng laki lak kene pikir lyk ke dy?

tp dah kawen sme je pun en huhuhu

Hafriz Mohamad said...

hehe..
kalau dah jodoh~
takkan lari ke mana~

^_^

wan farah said...

hhahaaa..kim bun oh kim bun..
konfem msuk dlm list bakal suami=)