Followers

Sunday, November 13, 2011

kenapa lelaki cepat bosan / tak komited selepas mendapat seorang perempuan?

entry ini adalah kesinambungan daripada entry ini yang mana masa last ayat dalam entry tuh, aku ada cakap nak buat entry berlainan kan?so inilah ia..

ramai rata-rata perempuan mengeluh mengapa lelaki apabila dah memiliki hati seseorang perempuan, komitmen lelaki itu terhadap perempuan semakin menurun..tidak seperti mula-mula bercinta..kan?ketika awalnya, si lelaki sanggup berkorban apa sahaja bagi memenangi hati wanita..di pertengahan nya, tidak seperti permulaannya.




hanya sekadar pendapat...

lelaki, lumrah bagi mereka suka kan wanita..mereka mempunya 'taste' mereka yang tersendiri..jika dia ada meminati seseorang wanita itu, dia akan 'aim' wanita itu sampai dapat..
jangan lah kalian risau..


setelah memenangi hati wanita itu, boleh jadi si lelaki merasakan ianya suatu kejayaan terbesar baginya..gembira bukan kepalang..dan lumrah manusia, apabila mendapat sesuatu, ianya tidak bersyukur..sebab itu lah ramai yg putus di tengah jalan..ya, sebab lelaki itu tidak pandai menghargai.. dan yang masih kekal, beruntunglah ia..




boleh jadi juga seseorang lelaki itu berubah kerana sikap seseorang perempuan itu sendiri..kalau hari-hari emosional, merajuk, marah-marah..laki cepat bosan jugak..lagi satu, kalau yg jenis 'pisau cukur' pun kadang-kadang laki tak suka.

tapi apa-apa pun..yg penting, bila dah 'in relationship' tu niatkan lah untuk berkahwin..itu yg lebih penting..pergi jumpa ibu bapa masing-masing..


triple A : thank you for making me laugh when i'd almost forgotten how to.


13 klon tripleA:

Dylla Fadzil said...

no offense but selalunya, lelaki melayu ja mcm ni. lelaki mat salleh and lelaki cina mostly tak mcm ni. sampai ke tua maintain romantic :D

nurdani said...

hargai dan bersyukur bila dah dapat orang yang diminati tu.dah dapat tapi buat tak tahu,memang bye2 je la

amier azrul alias said...

dylla fadzil: hoho komen yg ikhlas dan membina tuh.
hehe

amier azrul alias said...

nurdani: yeah that's right.
absolutely true :)

sergeant keroro said...

tengok pada lelaki jugak. tengok pada perempuan jugak.

cik ETTY said...

lelaki~ erm...sabo jela

amier azrul alias said...

sergeant keroro: a'ah
betul juga tu :)

amier azrul alias said...

cik ETTY: ye kenapa dengan lelaki?
hehe

hazanis said...

humm lelaki..saborrr jelar.......:(

Joe_Hans said...

ekh?? no komen...hahaha

firdaus zaman said...

hmmmm..no comment...ntah la...ehehehhe...what can i say cause it true buddy...

ejulz said...

betul3.. tp x semua camtu.. kalo ada rasa syukur xkan pernah cuba utk menduakannya..

~Nana BamBam~ said...

sebab tu org2 dulu kata bercinta lepas kahwin nie elok dr bercinta sebelom kahwin..


kata mak saya lah.. :P