Followers

Sunday, February 27, 2011

betol ke cinta tu buta?

salam alaik sume! hoho,kenape aku rase sekarang dunia bloggers macam dah makin hangat ek?yg di sana condemn sini,yg di sini condemn sana! yg disitu?terpinga-pinga!haha..okay lah, pe salah nye kite berbaik baik antara kita..itu yg dianjurkan oleh agama kan?tak gitu?hehe..


okay lah tu je nak cakap..erk!haha..cepatnye entry nih?yelah,short & simple is better kan?sape setuju angkat tangan macam si usop..kihkih! *psst aku tak leh nak angkat tangan, kak limah ade sebelah..hoho~










okay,back to the topic..betol ke cinta itu buta?okay,dah boleh muntah darah sekarang..bluekk!hahah! cinta buta sebab : 


1. cinta mane ade mata.. *ok itu 'just kidding'


2. cinta tidak ade deria rase.. *okay itu mengarot.


3. yelah,kau orang boleh jatuh cinta dengan sape² je.tak kira usia kan..sume kau nak sapu..wahkahkah!kejam kot ayat aku.


4. sebab cinta tu datang dengan tiba²..kadang² tanpa lu orang sedari.haha!


5. sebab cinta itu tanpa sempadan..*pitam T_______T
hehe..maksud aku cinta itu bukan tertakluk sesama manusia sahaja.okeh?


itu saje..choii~haha..


Triple A : dah lame tak dengar lagu rock kapak..erkk?



Saturday, February 26, 2011

luahan hati : menci menci menci! ouchh!haha~

okay,aku tahu tajuk entry kelihatan agak kegedikan kan kan kan?ahaks! tapi memang benci pon nih! tak puas hati betol la..urghh!

mengapa perlu macam nih?sangat tidak adil..cakap tak serupa bikin!aduhh..
tak de mood la aku nk update blog kalau macam nih..yela, ingatkan dapatlah layanan sama rata tak kire laki ke pompuan..ni tak,mah aihh..kalau pompuan je, amboi..malas lah aku nak layan ko! huh!








erm kenape ek, baju pompuan lebih murah berbanding baju laki?dah murah,cantik pulak tuh! kalau laki² punye baju mesti mahal,pulak tuh nampak macam bese² je..uhh!
ok bye..tu je tak puas hati..hahahaha! gelak tak berapa nk guling² ;p


hai nk ngorat leh?hehe..lawa baju,beli katne? ;p


Triple A : setelah sekian lame,bertahun tahun kot..ade gurl fewwit² kat aku tadi ;p

Friday, February 25, 2011

peminta sedekah : perlukah skeptikal terhadap mereka?

salam semua..selamat hari jumaat, hari yang penuh barakah! same² la kite tingkatkan amal ibadah kita ye..insya Allah~ *calon imam muda next season..hee


okay back to the topic..peminta sedekah a.k.a beggars la in English kan?apasal sekarang banyak peminta sedekah?adakah ni satu fenomena biasa atau ianya satu kegiatan tambahan yg tiada penghujungnye?kalau kite tengok dekat warung² atau depan mall, atas jejantas and mane² la.mesti ade kan?


tapi kalau yg jenis jual tisu atau jual ayat² quran tu kire macam boleh consider lah kan?at least diorang berusaha..tapi macam mane kalau jenis terus mintak duit?haa..luu pikir la sendiri ek..tapi kena la tengok jugak, maybe die dah berusia sangat untuk bekerja..so wajib la kite tolong kan..










apsal aku google kuar gmbar nih?haha layan jela~


hari tu mase kuar, kt area bukit bintang ade lah budak kecik ni datang jual ayat² Quran tu kan..comel budak tu, maybe umor 6-7 tahun cm tuu lah..dalam hati aku ni bermonolog dalaman lagi lah kn.. "kecik² dah kne wat keje camni..harap² bukan lah sindiket"..hikhik! lepas tu terus kepala otak duk pikir aku sedang diperhatikan..cewwah!cam dalam drama tak boleh blah tuu!teehee!




mule² die cakap benda yg die jual tu rm1..so aku carilah rm1..sambil² tu aku tnye jugak mane mak?datang ni dengan sape?tapi aku tak dengar die balas ape..huhu! then time part nk bayar tuh, die cakap mende tu 5 ringgit pulak?erk! tak pelah dik, amik jela duit tu..abang tak jadi beli..huhu..kejam tak?hehe.




triple A: jom layan lagu opick feat amanda..








Tuesday, February 22, 2011

contest: senyum tak nampak gigi

hai sume...korang pernah berlatih senyum? "erkk, kene berlatih ke?",ujarku secara monolog dalaman..tapi ade jugak tegur aku nih tak pandai senyum..wakaka!nak wat macam mane, itu memang aku akui..hehe..tapi kebanyakan aku senyum,mesti tak ade nampak gigi.


so that's why i joined this contest, anjuran muazatul..hee~ *panjang punye intro..
tapi sekali lagi pliss, jangan gelak tengok gambar aku ni ek?haha! choiii~
(ape entah makne choii, aku pon tak pasti)teehee!




















sepatutnye masuk contest pose paling kelakar =.=!





hahah!wakaka! erk,aku pulak yg gelak?adeihh..ape daa~ hehe.. ok lah sampai situ je okay..menang kalah laen kira..thanks kat sape yang tag aku tuh..hihi


mahu tagged ini bloggers okeh :


hamihemo


wamozuwaha

farah azreen

cikida

erza






Triple A : senyum di luar kite nampak, hati di dalam tiada siape yg tahu..
cewaah!erkk..

Monday, February 21, 2011

i wish everyday is a great weekend : oh beshnye~

salam!fuhh!penat hari nih..penat pegi mengundi..hihi..al maklumlah kan sekarang kan pilihanraya kampus..undi kali ni memang main ikot sedap rase je..bukan ikot paras rupa,sriyes!hehe..

hehe..tak kan undi tak sampai 5 minit pon penat?haiyaa! tipu je sebenarnye..actually,my fatigueness came from yesterday activity..hehe..semalam pergi berjimba-jimba dengan member kat klcc.ahaks!ade la shopping sikit, cuci mate sikit..wee~ 

haa kat sane tengok wayang citer 'the mechanic'..pergh! gua cakap sama lu, memang besh gilakk citer ni..ok, one word pasal cter ni.. 'bijak'..ye bijak..kenape?korang kene la tengok..wahaha!


kalau laki ni berlakon,mesti best punye la..!
pastuh jalan² terjumpa kedai yg menarik..bukan kedai yang jual pakaian taw..hihi.. kedai sticky-traditional hand-made yummy..



orang ramai duk tengok diorang duk uli yummy tuh.



uli lagi..jangan tak uli..

malu malu plak brader nih..aku nk amik gambar yg kau pegang tu jee :p

and lastly jadi macam nih..contoh la,sebab boleh buat banyak² bentuk..





haha! pas tuh gi jalan² kt pavilion jap..bajet banyak duit r nih..wakaka!tak de maknenye nk shopping situ, tengok boleh la..haha! okay la,sampai sini dulu..
thanks for reading this..have a nice day! ^^




Aaa-tak de beli pape pon..beli ni je..



a'ah,beli plastik bag Graffi Tee je..teehee~ :p

Saturday, February 19, 2011

instant traffic : toche² wahai Qarl

As salam..hye peeps..happy sweet saturday! entry ni nk buat seringkas yang mungkin..sebab nk ucapkan terima kasih kepada mereka²..hiks! ingatkan dulu triple A pernah masuk contest ade ape dengan cinta?entry ini anjuran qarl haiqal tuu..


semalam diberitahu bloggers laen aku menang contest nih, so berdebar-debar jugaklah kn mase nk bukak blog beliau nih nak tengok result..al-maklumlah,tak pernah menang contest..weehee!
so thanks banyak² kt judges and Qarl Haiqal ye..hadiah nye nanti aku tuntut..hehe..adios~




muke eksaited menang contest..ahaks!  *tu tipuu..






Aaa- sape nk buatkan header untuk aku satu?hehe

kalau dulu [dot dot dot] tapi sekarang [dot dot dot]

hai² semua!sehat tak? besh kan bertemu dengan mr. weekend lagi kan?haha..
okay hari nih nak buat satu segmen *cewwah segmen tuh! macam bro ben ashaari pulak..wekk! okay nampak tak tajuk entry tuh?kalau nampak, bukak mata tu luas² yup!


kalau dulu ibu bapa tak kisah guru pukul anak² mereka yg nakal, tapi sekarang guru pulak kene pukul si ibu bapa..


kalau dulu blackberry dan apple murah+buat makan, tapi sekarang makk aih,mahal giler!patot la boleh buat update status facebook..teehee! 







tak de maknenye ni gua punyer..hihihi..ntah bila boley pakai

kalau dulu pompuan pakai tudung biase² je, tapi sekarang macam² ada!hikhik..

kalau dulu pas spm baru boleh gune handphone, tapi sekarang budak darjah 1 pon ade handphone...aishh

kalau dulu maen friendster, tapi sekarang facebook dan twitter!hehe. psst:jgn lupe follow twitter aku..hehe..


kalau dulu hang tuah, lekir, jebat, lekiu merupakan pahlawan, tapi sekarang mereka ialah sebuah kereta =.=!


                     proton lekir..sape nak?angkat tangan..hee

okay lah,sampai situ je..kalau korang ade lagi idea ape²,bagitau kat komen orait?hehe..thanks for reading..salam!


Aaa-kalau dulu tak de blog, tapi sekarang ade blog..hahaha!selamat ulang tahun bulan yg ke-2..hehe

























Thursday, February 17, 2011

binatang yang secara tak sengaja korang bela..

haipp! nak tanye nih! sape kt umah ade bela pet?korang bela ape?comel tak? ce citer ce citer!weehee! 




cantik la plak tgk itik nih..


cute nyeee..hehe






tak dinafikan,hamster ade orang bela..






sape² yang tak ade bela binatang peliharaan tuh, jangan sedih & berduka lara ye! meh nak habaq sikit, korang memang takde pon bela binatang peliharaan kat rumah, tapi kemungkinan besar beberapa spesies binatang seperti kat bawah ni mendiami dengan aman bahagianye bersama-sama korang..hiks!


kalau boleh diwartakan persekitaran umah korang, maybe layak dijadikan hutan simpan kecil kekal yang konpem menjadi tempat strategik makhluk reptilia bernama ular. *tapi ade org cakap ular tu cute..err!


cute ke gini?haha..maunye kne patuk baru hang taw!




akibat kelambakan pinggan mangkuk hayun  yang terbengkalai tak terbasuh maka suku sakat lipas juga merupakan penghuni berpengaruh..hehe


rakan sekompromi dengan lipas yakni tikus berganding bahu melupuskan sisa-sisa makanan di samping memperkayakan bauan terapi badannya yang bukan main menusuk lubang hidung..


selain dari dua binatang tuh, rakan sejawat yang tak syak lagi kewibawaan mereka ialah makhluk halus iaitu semut! *huh!yang ni memang banyak,dah la rajin..jeles gua! :p


untuk menambahkan lagi koleksi, nyamuk antara penghuni kecik yang kewujudannya mungkin tak disedari sehinggalah korang dijangkiti virus denggi.. *yang ni bahaya okeh!


Aaa- animals pon makhluk Allah..sayangilah mereka :)



Monday, February 14, 2011

contest ade apa dengan cinta?

as-salam..hye peeps..today nak test market nasib dengan join contest ada apa dengan cinta by qarl haiqal


ni banner contest..



contest ni sape nak join, u need to have an account twitter sebab korang kne tweet qarl_haiqal ni & nyatakan pasal cinta mengikut kreativiti masing²..
dan aku, tepat pukul 12 tengahari tadi,aku telah tweet kt beliau..




haha!jangan lah korang muntah pulak ye..kekeke! kalau suke vote ek! *macam la ade vote..hehe.




nak tag sape ek, yang ade kapel lah..hehe


farah azreen


eyka


kopiah jo


Aaa-say no to V day (Valentine & Viagra day)kuikui!



oh terima kasih daun keladi : lain kali buat lagi

hai u olls sume..haha!fuhh bangun pagi tadi pergi mandi, boleh plak nyanyi²
dalam tandas..ewah! ewah!kihkih.. entry nih nak credit to dua orang bloggers yg bersusah payah bikin gua tido sampai nampak gigi, yelah sebab tido sambil senyum..teehee!


dan mereka ialah.. (jeng jeng jeng) padahal tak suspen pon!



beliau telah menghadiahkan topup celcom rm10 kepada aku sebab aku followers die yg ke bape entah?haha.. *padahal aku yg paksa die bagi :p
aku rase die kene buat name blog lagenda budak baik la plak..weehee~

dan yang kedua plak ialah..


die nih buat entry khas kepada aku, bukan aku sorang la..ade lagi 2 orang..hiks! sempena aku follower beliau yg ke 777..
haha..jeles ah tu jeles ah tu! :p


thanks ye korang..jangan lupe datang blog ni lagi tau..hahaha! jom layan gambar..

ni untuk korang..jangan gaduh2 ye..haha!





ni pulak aku punyer!hahaha






Aaa- kalau nak suh aku buat macam ni, lambat lagi kot..sebab no yg aku suke tu dalam ribu jugak lah..hiks!


Sunday, February 13, 2011

sebab kenapa minum teh lebih best berbanding hisap rokok

daripada korang duk smoking, baik korang buat teh..lagi baik! tak gitu?haha!
ni merupakan alasan² yang mungkin boleh diterima kenapa minum teh lebih baik berbanding hisap rokok :


eh silap, ini bukan teh laa..ngehehe!




√ walaupon kedua-dua perbuatan ini menghasilkan asap, tapi telah terbukti asap rokok lebih merbahaya berbanding asap air teh yg panas..hehe


air teh diperbuat dengan daun teh sahaja, tapi rokok diperbuat daripada tembakau dan dicampur dengan banyak bahan kimia merbahaya yg lain..


harga teh di pasaran tidak naik secara mengejut, tetapi harga rokok saban tahun makin naik..* tapi amai je yg beli..konpius jap..hehe


minum air teh boleh buat cicah biskut, rokok mane boleh bai!hahah..


teh susu..hihihi
puntung rokok sangat merbahaya ketika berada di stesen minyak, akan tetapi air lipton ice lemon tea mungkin boleh menjadi peneman ketika menunggu minyak penuh..hiks!


kt tempat kerja, kalau bos haus boleh buatkan die air teh..bodek baik punyer kasi naik gaji..hahah! kat pejabat mane boleh smoking?


haa tengok no 1 die tulis ape?hehe..



Aaa- ade orang mengidam kek, camne nih?wuwuwu~

Friday, February 11, 2011

kne tag : kite jawab la..

oh!disebabkan pagi ni tak de kelas, so aku menggunakan mase nih untuk update blog okeh..! dah 2 hari tak update kan, sorry la busy skit..ahaks!
semalam si nadia rosle (member mrsm dulu) tag aku dengan beberapa soklan, so aku dengan dukacitanya sukacita nye ingin menjawab tag itu dengan jayanye..heheheh!


Pernahkah anda rasa 'hot'?

lalala~ape soklan nye?ngeh! adoi, lemah sendi² lutut gua nak menjawab soklan nih..hee~ erm,hot? kadang²  ase hot tempered ade laa..boley?hikss!

Upload wallpaper yang anda gunakan sekarang.

hah?nak buat pe?kekeke..ok jap nak upload..hehe..tapi pas tengok please eyh, jangan muntah dulu..hee




lapar tak tgk wallpaper aku? :p











Ceritakan pasal wallpaper tersebut



wallpaper tuu mengisarkan tentang gambar seorang pria sedang makan..tu jelah kan?huhu..haa lagi tu, kaspersky internet security tuu baru punyee! haha..~


Bila kali terakhir anda makan pizza?

hoho! rasenye before chinese new year kot? makan kt putra mall eyh name nye tuh?depan stesen bus putra..hehe


Lagu paling terbaru anda dengar...

lagu surga cinta, ada band..try la dengar..besh!hehe..



Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?

buat² tak tahu! haha.. tak delah, tak buat ape pon..tengok iklan nuffnang kt blog triple A.. :p


Selain nama sendiri,anda dipanggil nama apa?

ouh,orang selalu panggil saya brad pitt  amey je..


Tag lagi 5 orang

ni arahan nih, bukan soklan..teehee! okay nak tag..





5. echin


Siapa orang no. 1 kepada anda?

die member aku dari mrsm dulu..but now kt upm jugak..

Katakan sesuatu pada orang no. 5?

saya bukan blogger hot..sekian!wahaha..


No. 3 ada hubungan dengan siapa?

meh nak habaq mai, die ni ade skandal dengan rita rudaini..jangan cakap kt die taw! weehee!


Bagaimana pula dengan no. 2?

die nih teacher-to-be..math beb!hehe..


Kata-kata cinta dengan orang no. 4?

jage kawan anda elok-elok..hehe



5 perkara yang anda tahu tentang orang yang anda tag

pakwe liya laa dah tak hisap rokok dah..hee ^^

 hamihemo ade buat entry besday khas untuk sorang pompuan sempena birthday gurl tu..budak upm..psst ade pape ke? :p


wamozuwaha memang pandai adobe photoshop..try tengok header ckett..
hahah!

farah azreen kawan kepada nurul farhana :p

echin bagitahu die pernah kapel dengan chinese hensem =.=!




Aaa- baru tengok citer hantu mak limah..








Tuesday, February 8, 2011

kite tahu benda itu, kadang² sukar nak definisikan

hye peeps! hepi tuesday everyone! thanks sebab sudi bace blog picisan nih..ahaks! okay kite layan gambar dulu okeh? amik mood..hehe


waduh!kenangan zaman kecik gua la der.. :p


okeh, ni antara lukisan mahal aku..hiks~








okeh, kita proceed semula dengan tajuk entry kat atas..so agak² dapat agak tak ape yang agak² aku nak tulis ni? *bape banyak agak daa~
perkara ni berlaku mase dalam lecture semalam, lecturer tanye definisi 'random variable'.. dalam statistik memang dah selalu jumpe lah word random variable nih..tapi tak de orang pon dapat jawab..

oleh itu, *chewwah* nak jadikan cerita, si lecturer nih suruh la kuarkan a small piece of paper..die suruh bagi definisi :
motocar
random variable


so bile dah siap sume, lecturer tu kutip then boleh pulak die bace kuat² satu kelas..huu~ yang tak tahan, beliau pergi sebut name..hua3
bile dengar definisi sorang² tuu, abes gelak satu kelas..haha! mane tak nye, macam² jawapan ade.. berikut merupakan definisi motocar yang menarik :p
cube teka kete ape?hehe




" motocar is a vehicle that use four tyres, and use engine to move on the road.."
yela, bunyi macam betol.. tapi tak semestinye...
lecturer: kehkeh!gelak guling² dah.. *tipu je.. kalau macam tu, lori yang ade 4 tayar pon dipanggil kereta la?haha..
students pon tumpang gelak jela..hikhik!
" motocar is a vehicle which needs petrol to move.."
sama jugak, kene kritik jugak kat lecturer tuh! abes tu kalau motorboat yg guna petrol tu we called it motokar lah? :p


hehe..tu belom define random variable lagik, kalau korang dengar konpem tergelak sampai nak tercabut urat usus! *hyperbola sudah..
so konklusi nye?korang paham tak ape yg aku nak sampaikan?huu~
maknenye, tak semua yang kita tahu boleh diungkapkan dengan kata²..hehe~
boley terima la ek konklusi nye..? malas nak pikir dah..kihkih


Aaa- anda mungkin juga meminati klik sini
 Wow! Not only do I get to drink my #MiloFuzeJamPack but Macbook Air as a grand prize? Check it out now!